48-Jarige bestuurder van scooter ernstig gewond na val op Rijksstraatweg

Geschreven door Michel van Bergen op zondag 19 juni 2011

Haarlem – Een bestuurder van een scooter is zondagavond ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. Rond tien voor half negen is de 48-jarige bestuurder vermoedelijk op een geleider op de Schoterweg in Haarlem noord gereden waarna hij hard ten val kwam. Hulpdiensten, waaronder het de lifeliner uit Amsterdam, kwamen ter plaatse om medische assistentie te verlenen.

Volgens de officier van dienst van de politie is de aanrijding vermoedelijk mede gevolg van overmatig drankgebruik. Na de eerste hulp ter plaatse is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Doordat de traumahelikopter laag over de woonwijk vloog waren veel bewoners komen kijken wat er precies aan de hand was. De Schoterweg is door het ongeval ongeveer een half uur afgesloten geweest voor het verkeer.

Video: Clifford Smit
Fotografie: Michel van Bergen

 1. Brakkie
  20 juni 2011 op 12:55 | #1

  Dat zal hem gaan kosten…dronken zo een heisa veroorzaken….hopelijk knapt hij wel snel op de straf zal de rekening wel zijn….das dan wel straf genoeg lijkt me

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Diemux
  20 juni 2011 op 13:45 | #2

  De scooter ziet er vrij onbeschadigd uit, zal wel flink ongelukkig terecht zijn gekomen…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. hoi!!!
  20 juni 2011 op 16:27 | #3

  @Diemux
  Zonder helm op je kop belande is geen pretje, dat kan dan ook voor ernstig letsel zorgen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. christina
  21 juni 2011 op 15:25 | #4

  en toch snap ik dit niet, als het nu barst vd politie, en er staan twee ambulance,s er ligt een man op staat, waarom word dan de helicopter ook nog opgeroepen, of iniedergeval, laten ze hem komen.volgens mij,weten de geleerde mannen, toch wel of het direct nodig is of niet?daarbij lees ik vaak dat ie onverichte zaken weer weg kan gaan, dat lijkt mijn erg vervelend,als je steeds voor j….l komt, of ben ik nu erg abuis?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. diemux
  21 juni 2011 op 15:32 | #5

  De helicopter heeft een arts aan boord, ambulances alleen verpleegkundigen. Daarnaast kan, indien nodig, een helicopter de patient veel sneller naar een specifiek ziekenhuis brengen (bijv. amsterdam heeft betere gespecialiseerde eerste hulp)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. christina
  21 juni 2011 op 18:58 | #6

  diemux :De helicopter heeft een arts aan boord, ambulances alleen verpleegkundigen. Daarnaast kan, indien nodig, een helicopter de patient veel sneller naar een specifiek ziekenhuis brengen (bijv. amsterdam heeft betere gespecialiseerde eerste hulp)

  dankjewel voor je uitleg diemux,dan zal het waarschijnlijk wel zo zijn dat ie gelijk met de ambulances en politie op pad gaat.en daarom soms, toch onnodig aan komt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. hoi!!!
  21 juni 2011 op 19:10 | #7

  @christina
  de meldkamer schat in of er een lifeliner nodig is, meestal blijkt het bij aankomst van de eerste hulpverleners wel mee te vallen en wordt de lifeliner dan ook afbestelt. Is het toch ernstig dan komt de lifeliner omdat wat diemux ook al zegt er een trauma-arts aanwezig is en deze net wat hoger opgeleid is dan een ambulancebroeder. Ook heeft de lifeliner vaak nog wat meer medische spullen aanboord waardoor de patient(en) nog betere hulp verleent kan worden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. christina
  22 juni 2011 op 11:32 | #8

  hoi!!! :@christina de meldkamer schat in of er een lifeliner nodig is, meestal blijkt het bij aankomst van de eerste hulpverleners wel mee te vallen en wordt de lifeliner dan ook afbestelt. Is het toch ernstig dan komt de lifeliner omdat wat diemux ook al zegt er een trauma-arts aanwezig is en deze net wat hoger opgeleid is dan een ambulancebroeder. Ook heeft de lifeliner vaak nog wat meer medische spullen aanboord waardoor de patient(en) nog betere hulp verleent kan worden.

  dankjewel voor je uitleg hoi, mijn negatief denken is nu wel verdwenen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. luc
  23 juni 2011 op 13:16 | #9

  bestuurder had wel een helm op

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.