Beginnende bestuurder met asociaal rijgedrag aangemeld voor EMG-cursus

Geschreven door de Redactie op woensdag 15 juni 2011

Haarlem – De videosurveillanten hebben tijdens hun surveillances op ongevalslocaties meerdere weggebruikers aan de kant gezet en geconfronteerd met de beelden van hun gevaarlijke rijgedrag. Een van hen, een 24-jarige beginnend bestuurder uit Haarlem maakte het wel heel erg bont: hij viel direct op door zijn gevaarlijke en asociale rijgedrag op de Prins Bernardlaan.

De Haarlemmer reed o.a. met hoge snelheden, haalde auto’s van rechts in, was aan het bumperkleven en gaf nergens richting aan. De videosurveillanten zetten hem aan de kant, bekeurden hem en omdat de Haarlemmer zo’n verkeerde mentaliteit in het verkeer liet zien, hebben zij hem aangemeld bij het CBR voor de EMG-cursus.

Deze EMG-cursus (Educatieve Maatregel Gedrag) en verkeer is bedoeld voor bestuurders die tijdens een rit herhaaldelijk ongewenst rijgedrag vertonen. Cursisten moeten deze cursus zelf betalen (€ 798,–). Wordt deze cursus niet gevolgd, dan wordt het rijbewijs ongeldig verklaard door het CBR.

Geen reacties mogelijk.