Zeventien personen onwel door gevaarlijke stof bij Johan Enschedé

Geschreven door de Redactie op woensdag 18 mei 2011

Haarlem – Zeventien medewerkers van het bedrijf Johan Enschede zijn woensdagavond blootgesteld aan een gevaarlijke stof. De hulpdiensten werden rond half zeven gealarmeerd om naar de Oudeweg in de Waarderpolder te gaan waar het bedrijf zit gevestigd. De brandweer heeft een onderzoek ingesteld naar de stof en gekeken in hoe verre de stof schadelijk was.

Uiteindelijk kwamen vijf ambulances ter plekke om de medewerkers te controleren. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland zijn er uiteindelijk zeven mensen naar het ziekenhuis overgebracht, de overige tien konden ter plekke door het ambulancepersoneel worden behandeld.

Rond kwart voor tien keerde de laatste hulpdiensten weer terug.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.