Inbraakpoging in woning aan Sowetostraat en garage aan Mentawistraat

Geschreven door de Redactie op donderdag 5 mei 2011

Haarlem – Rond 23:00 uur hebben hebben onbekenden gepoogd in te breken bij een garage aan de Mentawistraat in Haarlem-Noord. De daders lukte het niet om de garage open te breken. Een omwonende heeft de vermoedelijke daders gezien en de politie is op zoek naar inbrekers. De mannen voldoen aan het hierondervermelde signalement:

– verdachte 1: man van ong. 20 jaar, droeg donkere jas, spijkerbroek en een donkere muts, blanke huid, fors en gespierd postuur, 1.80 m. lang;

– verdachte 2: man van ong. 20 jaar, droeg spijkerbroek en leren jas met de kleuren zwart-rood en wit, dun en lang postuur en had een mager gezicht

– verdachte 3: van deze man is geen goed signalement bekend.

Een van de verdachten had een koevoet bij zich en na de poging liepen zij weg richting de Cronjéstraat. De politie is op zoek naar mensen die dit drietal hebben gezien rond een uur of 23:00 uur in de omgeving van de Mentawistraat – Cronjéstraat. Zij worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met basisteam Haarlem-Noord via 0900-8844.

Later in de nacht kwam er even na 03:00 uur een melding binnen van een bewoner aan de Sowetostraat in Parkwijk. Hij was zojuist opgeschrikt door lawaai bij een naastgelegen woning. Toen hij naar buiten keek, zag hij een man wegrennen. Politiemensen kwamen direct naar de locatie en er bleek geprobeerd te zijn in te breken. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op. Wel is er een beperkt signalement bekend van de verdachte.

Het gaat om een man van rond de 25 jaar, met donker haar en een slank postuur. Mensen die deze verdachte ergens voor of na de inbraak denken te hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Geen reacties mogelijk.