Bromfietser onderuit na botsing met trekkabel tussen twee auto’s

Geschreven door Rowin van Diest op donderdag 19 mei 2011

Haarlem – Twee personen zijn donderdag aan het einde van de middag licht gewond geraakt. De twee reden met de bromfiets op de Raamvest in de richting van de stadsschouwburg. Bij het passeren van de Gedempte Raamgracht ging het echter mis. Op dat zelfde moment reden twee auto’s de zijstraat uit, waarvan de achterste auto werd voortgetrokken met een trekkabel.

Op het moment dat de voorste auto op de weg stond wilde de bromfietser de auto’s passeren maar zag daarbij de trekkabel over het hoofd.

De twee personen op de bromfiets kwamen ten val. Een ambulance kwam ter plekke om de twee aan hun verwondingen te controleren. Beide personen kwamen er met de schrik en wat schaafwonden van af.

De politie heeft het overige verkeer tijdelijk omgeleid en de betrokken geholpen met de afhandeling van het schadeformulier.

Fotografie: Robert Hooiveld & Rowin van Diest

 1. Mike
  19 mei 2011 op 23:19 | #1

  is de eerste keer dat ik zo’n soort ongeluk tegen kom.
  aan de scoot te zien is het toch een aardige klap geweest.
  Gelukkig hebben ze er niet veel aan overgehouden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Zag het gebeuren
  20 mei 2011 op 13:17 | #2

  Ik reed net achter die snorbrommer en kom net op tijd nog stoppen. Die man met die amerikaanse auto zat alleen maar achterom te kijken -naar zijn sleep- en reed zo de raamvest op zonder te kijken.
  Die meneer op die snorbrommer had geen kans.
  Gelukkig geen ernsig letsel zo te zien.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.