Twee verdachten aangehouden voor poging tot scooterdiefstal [update]

Geschreven door de Redactie op zaterdag 2 april 2011

Haarlem – Politiemensen kregen zaterdagavond omstreeks 23:00 uur de melding dat twee personen zojuist hadden geprobeerd een scooter te stelen in de Eksterlaan in Haarlem-Noord. De agenten stelden direct een onderzoek in en zagen twee personen lopen in de richting van de Romeinenstraat. In de Clovisstraat werd het tweetal op basis van signalement aangehouden.

De Haarlemmers van 19 en 21 jaar oud zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Update 18:30 uur:
De politie heeft laten weten dat de aangehouden jongens niks met de zaak te maken hebben. De jongens zijn zondagochtend heengezonden.

 1. 023
  3 april 2011 op 18:01 | #1

  Het signalement was 2 jongens, met zwarte jas en 1 van hen had een bond kraag.
  hoeveel jongenlui hebben tegenwoordig een bondkraag?
  Deze mensen kwamen vanaf de jan gijzenkade waar ze een sigaretje hebben gerookt,
  en daarna naar een vriend zouden gaan in de clovisstraat.
  er is een persoon geweest die dit heeft verklaard dat degene 100% zeker wist dat dit de personen waren, terwijl hij het zelf niet bij het rechte eind had.
  de 2 daders die dit geintje wel hebben uitgehaald lopen nog steeds lekker vrij rond alsof er niks is gebeurd.
  en deze onschuldige jongens hebben vanaf 23.00 – 11.00 in een cel gezeten voor een baldadige actie van 2 andere personen.
  Hoe de politie op dit voorval is ingegaan is niet van reden vatbaar.
  de jongens werden direct uit elkaar gehaald, waarvan 1 tegen een deur is aangedrukt met ze benen wijd en armen omhoog, en de andere ( met bondkraag) is in een tuin beland.
  ze zijn allebei geboeid naar De Koudehorn gebracht.
  1 van deze jongens had een zakje wiet bij zich, en is ook ingenomen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. At
  3 april 2011 op 18:29 | #2

  Er wordt ingebroken bij de aldi schipholweg terwijl er een controle is 50meter verderop de verdachte vluchte maar er wordt niks over geschreven maar scooterdiefstal worden verdachten aangehouden maken ze er meteen nieuws van waarom maken ze geen nieuws over de blunders die ze doen?????

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. s
  3 april 2011 op 18:42 | #3

  politie heeft zwaar ingezet op het aanpakken van scooter diefstallen. Resultaten zijn alleen erg mager. Ze worden vierkant in de maling genomen door de daders. Daders kennen de grenzen van de wet en staan vaak al weer buiten terwijl de diender zijn verbaal nog aan het afmaken is. Tja, dan zij het nog wel eens gebeuren dat een gefrusteerde reactie leidt tot het oppakken van de verkeerde mensen. Kan gebeuren, maar dat neemt niet weg dat er rekening gehouden moet worden met het feit dat mensen onschuldig kunnen zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.