Politie houdt twee verdachten aan na diefstal boot aan Kinderhuissingel

Geschreven door de Redactie op vrijdag 22 april 2011

Haarlem – Politiemensen stelden donderdagnacht net na middernacht een onderzoek in na een melding dat mensen een boot aan het stelen waren bij de Garenkokerskade/Kinderhuissingel. Ter plekke zagen de agenten inderdaad een rubberboot met daarin twee mannen. Beide mannen begonnen direct te vertellen dat ze een boot ‘los’ hadden gevonden.

Na doorvragen van de agenten bleek dat het verhaal aan alle kanten rammelde, zo had de getuige de mannen in de rubberboot zien varen met een boot erachter. Deze boot werd gevonden in de directe omgeving. Uiteindelijk troffen de agenten in de rubberboot een deel van een touw waarmee de tweede boot vast zat, maar ook gereedschap aan.

Dit en het feit dat de mannen al eerder in verband zijn gebracht met diefstal van een boot, was voor de agenten voldoende de mannen aan te houden. De 49-jarige Leidenaar en de 48-jarige IJmuidenaar zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorspronkelijke eigenaar van de boot.

  1. meneer voor jou
    22 april 2011 op 19:20 | #1

    ga lekker boten stelen in je eigen stad.

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.