Oudere dame opgelicht door twee vrouwen; groot geldbedrag verdwenen

Geschreven door de Redactie op vrijdag 8 april 2011

Haarlem – De politie is op zoek naar twee dames die vrijdagmiddag rond 16:00 uur een dame op hoge leeftijd hebben opgelicht en bestolen aan de Karel Doormanlaan in Haarlem-Noord. Eén van de twee verdachten belde aan bij de woning van de dame, met een verhaal dat zij ooit in hetzelfde complex gewoond had. De andere oplichtster bleef op de uitkijk staan.

De vrouw die in gesprek was met het slachtoffer is in de woning geweest en zij had plotseling haast om weg te komen. De bewoonster kwam er naderhand achter dat onder meer haar pinpas was verdwenen.

Er bleek inmiddels een geldbedrag van haar rekening te zijn gehaald. De politie wil het tweetal graag aanhouden. Van de dames is in ieder geval bekend dat zij bruin/donker haar hebben en dat zij gebrekkig Nederlands spraken.

Mensen die getuige zijn geweest van het voorval, of die denken vlak ervoor of erna de dames in of in de omgeving van de Karel Doormanlaan gezien te hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

  1. Marokkaan
    11 april 2011 op 14:35 | #1

    Hoe zielig kun je zijn om een oude vrouw te bestelen, en nog wel in haar eigen huis.
    Ik hoop voor die mevrouw dat de daders van deze laffe daad snel worden opgeruimd door onze dienders.

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.