Drankrijders aangehouden: zware drinkers raken rijbewijs kwijt

Geschreven door de Redactie op dinsdag 26 april 2011

Kennemerland – Afgelopen paasweekend zijn door de politie meerdere drankrijders uit het verkeer gehaald en aangehouden. Opmerkelijk was dat een flink aantal beginnend bestuurders onder invloed werd aangehouden; van sommigen werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij ernstig onder invloed hadden gereden.

Vrijdag aan het begin van de avond werd een 35-jarige Haarlemmer op de Boerhaavelaan aangehouden, nadat hij rond 19:15 uur onder invloed van alcohol had gereden. Hij werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Planetenlaan heeft de politie meerdere drankrijders aangehouden. Om even over negen uur werd een 32-jarige Haarlemmer aangehouden die onder invloed van alcohol in zijn auto had gereden. De man werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Ook werd op de Planetenlaan een 61-jarigte Spaarndammer aangehouden onder invloed van alcohol. Dit was rond 20:40 uur. De Spaarndammer bleek eveneens onder invloed van alcohol te hebben gereden; hij werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Een 32-jarige bromfietser uit Haarlem liep ook op de Planetenlaan tegen de lamp, toen bij hem een blaastest werd afgenomen. De Haarlemse bromfietser verkeerde onder invloed van alcohol en ook hij werd aangehouden. Ook hij kreeg proces-verbaal. Een 45-jarige automobilist uit Haarlem bleek na een blaastest eveneens onder invloed te verkeren: tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Aan het einde van de avond heeft de politie rond 23:50 uur een 48-jarige Duitse automobilist aangehouden, die onder invloed van alcohol over de Verspronckweg reed. De duitse toerist bleek boven de limiet te blazen op het politiebureau. Na overleg met de officier van justitie heeft de toerist een rijverbod en een schikkingsvoorstel gekregen van enkele honderden euro’s.

Even na middernacht werd rond 00:15 uur een 39-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto had gereden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Een paar uur later hielden politieagenten omstreeks 02:20 uur op de Verspronckweg een 22-jarige Utrechtse automobilist opnieuw aan. Hij had een uur daarvoor een bekeuring gekregen, verdacht van het rijden onder invloed van verdovende middelen. Daarbij was van hem een bloedproef afgenomen, zijn rijbewijs ingevorderd en hem was een rijverbod opgelegd. Hij trok zich daar niets van aan en was opnieuw in zijn auto gestapt. Hij is naar het politiebureau overgebracht waar een nieuw proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 17-jarige Haarlemmer die ernstig onder invloed op zijn bromfiets had gereden in de Korte Veerstraat. Tegen de Haarlemmer is proces-verbaal opgemaakt en hij is zijn rijbewijs voorlopig kwijt.

Maandagochtend vroeg werd rond 04:00 uur op de Leidsevaart in Haarlem een 21-jarige Haarlemmer aangehouden die ernstig onder invloed van alcohol had gereden. Deze beginnend bestuurder bleek zo ernstig onder invloed te zijn dat zijn rijbewijs direct door de politie werd ingevorderd.

 1. Ach Ja
  27 april 2011 op 14:19 | #1

  ach ja, wat moet je daar nou op zeggen, ik vind het ONZIN om met zo veel man uit te rukken met MEERDERE controles op 1 avond. natuurlijk moet er STEEKPROEFGEWIJS gecontroleerd worden, maar niet iedereen met een paar biertjes op rijdt zijn auto tegen een andere auto aan, er gebeuren genoeg zaken in haarlem voornamelijk schalkwijk waar de politie niet eens weet van heeft! dan vraag ik me af hoe dat komt, hier is het antwoord dus, ze zijn te druk met zaken die er eigenlijk niet toe doen, elke dag rijden mensen in haarlem dronken maar niet elke dag rijden mensen zichzelf (of een ander) dood door alcohol, zijn die schietpartijen van afgelopen jaren al opgelost? Nee, Sterker nog schalkwijk gaat los op dit moment, geen agent die iets merkt! GA BOEVEN VANGEN! en geef dit soort taken over aan gemeente handhaving oid, dit is zonde van het politiepersoneel waar al op bezuinigd gaat worden, ach ja eindeloze discussie dit! maar ik blijf er bij, Politie is er om boeven te vangen, niet om burgertje te pesten toch? Boeven vangen dat moeten ze is serieus nemen haarlem is al lang niet meer zo veilig als ooit, maargoed wie ben ik, democratisch is nederland al lang niet meer(denk massaal nee stemmen tegen euro). dus zonde om er zelfs over na te denken!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Jantje
  27 april 2011 op 19:11 | #2

  @Ach Ja: Drankrijders zijn boeven! Ik wil je wel horen als iemand van je naasten aangereden en in het ziekenhuis belandt, of nog erger, door een dronken bestuurder.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. ach ja
  28 april 2011 op 01:14 | #3

  @jantje

  lees mijn reactie nog een x goed door zou ik zeggen, ik zeg niet dat er niet gecontroleerd moet worden, vind alleen de politie inzet een beetje onzin, verder slaat jou reactie naar mijn mening helemaal nergens op, zo kan ik er ook 20.000 bedenken,

  ik wil jou wel zien als een naaste door een verdwaalde kogel geraakt wordt
  ik wil jou wel zien als een naaste verkracht wordt op straat door een of andere junk
  ik wil jou wel zien als een naaste beroofd wordt van zijn zuurverdiende centjes

  etc etc etc

  schieten we niks mee op heh? goed lezen volgende keer aub aan die “Als” verhalen hebben we niks.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. ki
  4 mei 2011 op 17:08 | #4

  Je heb wel een punt ach ja, ipv rollerbankjes en drankcontroles of snelheidsmetingen langs de snelweg, zouden ze veel betere dingen kunnen doen met hun tijd. Desnoods zouden ze een heel nieuw team moeten aanschaffen die gewoon bonnen mag schrijven en die s’avonds langs de weg worden neergezet.

  Aan de andere kant, zoals je zelf al zei, als ze toch niet de taken op zich nemen waar de politie uiteindelijk voor bedoeld is, laat ze dan dit maar doen. Doen ze in ieder geval nog iets…….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.