Wijkagenten in Haarlem uitgerust met smarthphone en actief op Twitter

Geschreven door de Redactie op woensdag 23 maart 2011

Kennemerland – Sinds januari zijn er al drie Twitterende wijkagenten actief in het district IJmond en sinds vorige week zijn er nog eens tien wijkagenten uit heel Kennemerland te vinden op Twitter, waaronder drie uit Haarlem. De wijkagenten maken deel uit van een pilot om te kijken wat de ervaringen van het gebruik van Twitter zijn vanuit een politiefunctie.

Ook andere korpsen in Nederland experimenten met de razendsnelle netwerksite. De wijkagenten willen met hun account followers uit de wijk waarin zij werkzaam zijn genereren zodat er ook in de digitale wereld bekend is dat elke straat en wijk een wijkagent heeft.

Het gebruik van Twitter heeft als doel om zichtbaar te zijn voor de bewoners, om beter inzicht te geven in de werkzaamheden van de politie en om de drempel tussen bewoners en de politie te verlagen waardoor er meer contact is over en weer.

De wijkagenten binnen Kennemerland hebben de beschikking gekregen over een smarthphone, zodat ze tijdens hun diensten vanaf de straat een Tweet kunnen posten.

Ook 112Haarlem.nl maakt al geruime tijd gebruik van Twitter. Hierop verschijnen onder andere Tweets van kleinere incidenten, een snelle, maar korte, berichtgeving met foto’s van incidenten in Haarlem en komt er direct een Tweet met een link zodra er een nieuw item op de website is geplaatst. Het Twitter account is te bereiken via www.twitter.com/112Haarlem.

De Twitterende wijkagenten uit Haarlem zijn:

Han van Schaik
www.twitter.com/PolKenWijkAgSTA

Jack Opdam
www.twitter.com/PolKenWijkAgZAN

Leo Burggraeve
www.twitter.com/PolKenWijkAgHLN

Guus van Thiel
www.twitter.com/PolKenWijkAgSPA

Geen reacties mogelijk.