16-Jarige jongen slaat op de vlucht voor politie na inbraak bij juwelier

Geschreven door de Redactie op maandag 28 februari 2011

Haarlem – In de nacht van zondag op maandag kwam er even voor 00:30 uur een melding binnen van een inbraakalarm van een juwelier aan de Rivieradreef. Tijdens het aanrijden zagen politiemensen een jongen lopen op het Floridaplein, die begon te rennen toen hij de agenten zag. De jongen, een 16-jarige Haarlemmer, kon ter hoogte van de Pa van der Steurstraat door de politie worden aangehouden.

Hij is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Onderzoek toonde aan dat bij de juwelier is geprobeerd om in te breken, maar dat er niets is buitgemaakt.

De politie onderzoekt de betrokkenheid van de Haarlemmer bij de poging inbraak. Omdat hij minderjarig is, zijn de ouders in kennis gesteld van zijn aanhouding.

Mensen die in de buurt van het winkelcentrum iets gezien of gehoord hebben rond het tijdstip van de poging inbraak, worden verzocht zich te melden bij de recherche in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Geen reacties mogelijk.