Woonboot aan Spaarndamseweg in Haarlem gezonken

Geschreven door Michel van Bergen op zaterdag 15 januari 2011

Haarlem – Een woontboot aan de Spaarndamseweg in Haarlem noord is zaterdagochtend gezonken. Buren zagen de boot voor een deel in het water liggen waarop ze rond het middaguur de brandweer hebben gealarmeerd. Deze kwam met een duikteam ter plaatse om de boot trachten omhoog te krijgen. Helaas is dit niet gelukt en zonk ook het andere deel van de boot naar beneden.

De bewoner van de boot was niet aanwezig, hij werd ingelicht waarna hij met spoed naar zijn boot kwam kijken. Duikers van de brandweer hebben enkele persoonlijke bezittingen van de man uit de boot gehaald.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. buur
  15 januari 2011 op 18:07 | #1

  Buren zagen de boot voor een deel in het water liggen?????
  Woonboten liggen over het algemeen voor een groot gedeelte in het water.
  Later zonk ook het andere deel van de boot naar beneden????
  Het lijkt de titanic wel,
  Wat een knullig verhaal zeg.
  Sterkte voor de bewoners

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Diemux
  15 januari 2011 op 20:54 | #2

  Knullig voor een a-technisch persoon misschien. Doordat de boot aan het zinken is (vaak aan 1 kant) zal de boot schuin gaan liggen. Doordat de lucht zich dan binnenin de boot verzamelt zal dat een gedeelte omhoog houden. Op een gegeven moment ontsnapt er of te veel lucht of het gezonken gedeelte wordt te zwaar dus dan zinkt ook de rest.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. buur
  16 januari 2011 op 15:28 | #3

  ik begrijp echt hoor hoe een woonark water kan maken en schuin kan gaan liggen en af kan zinken. Het ging mij om de letterlijke tekst en die vond ik knullig. Maar maakt niet uit het blijft een triest gezicht en een hoop ellende voor de eigenaar.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Diemux
  16 januari 2011 op 16:10 | #4

  Dat is zeker zo, je bent in 1 klap alles kwijt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.