Hulpverleners druk in de weer met branden in Haarlem op oudejaarsavond

Geschreven door Rowin van Diest op vrijdag 31 december 2010

Haarlem – Op oudejaarsavond hebben de hulpdiensten de handen vol gehad aan diverse branden in Haarlem. Zo stond er rond acht uur op het Nieuw Guineaplein een container voor de jeugd in de brand. De brand was snel geblust door de brandweer. In de Leidsebuurt was het de hele avond al onrustig. Om negen uur grepen de brandweer en politie in door een einde te maken aan een flink vuur.

De brandweer had in eerste instantie de nodige moeite om de brand te blussen omdat er allerlei vloeistoffen in de brand stonden. Hierop werd besloten om het schuimkanon te gebruiken, echter ging dit ook niet meteen zoals gepland doordat er een slang lek raakte. Hierna was de brand snel geblust met de schuimblusser. Om te voorkomen dat de zooi opnieuw in de brand werd gestoken is dit meteen door Spaarnelanden in een grote container gedaan en afgevoerd.

Na diverse kleine brandjes ging het om even voor half elf opnieuw mis, ditmaal aan de Laan van Angers. In het jongerencentrum Prisma in Schalkwijk was brand ontstaan. Brandweer en politie gingen met spoed die kant op om het vuur te blussen. Het gebouw heeft hierbij flinke schade opgelopen.

Tijdens de bluswerkzaamheden werden de brandweerlieden en politieagenten door diverse jongeren bekogeld met vuurwerk. Hierop werden meerdere politie-eenheden opgeroepen om naar de Laan van Angers te gaan. Uiteindelijk nadat er zeven politiewagens en een ME busje stonden trok de jeugd zich terug en konden de hulpverleners weer rustig aan het werk.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Joey
  1 januari 2011 op 02:37 | #1

  Alweer brand in die box..? Jezus -,-” Ze weten ook niet van ophouden, issie net mooi geschilderd, doen ze het weer! Echt asociaal!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. wappy
  1 januari 2011 op 12:45 | #2

  Aghja weg met prisma, de politie had het gewoon af moeten laten branden weg met die knuppels.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Jay
  3 januari 2011 op 17:34 | #3

  Dit laat weer eens zien hoe kansloos jongeren van tegenwoordig zijn :) al dat gejuich :P
  zijn deze mensen wel opgevoed?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Mo
  4 februari 2011 op 23:11 | #4

  ibn, whahaha gebeurt elke keer weer. ben daar zelf heel vaak. maarja buurthuis meestal dicht ze moeten tog wat te doen hebben

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.