Brandweer heeft handen vol aan diverse kleine brandjes

Geschreven door Michel van Bergen op vrijdag 31 december 2010

Haarlem – Vanaf 10 uur mag er weer legaal vuurwerk worden afgestoken tot 2 uur vannacht. Door het vuurwerk heeft de brandweer vandaag een extra drukke dag. Op diverse plaatsen in de regio worden al containerbrandjes gemeld. Zo ook in de Weltevredenstraat in Haarlem noord.

Vermoedelijk door vuurwerk was de afvalcontainer in de brand gevlogen. De spuitgasten kwamen met een tankautospuit voorgereden en met een straal water werd de brand geblust.

Een paar minuten later was het raak in de Colensostraat in Haarlem Noord. Een jongen had wat vuurwerk afgestoken alleen ging het hierbij mis en vatte de auto vlam. Een buurtbewoner pakte een straal met water om de auto te blussen. De gealarmeerde brandweer tikte een ruitje in en haalde de spanning van de accu. Ook op vele andere locaties in de regio worden brandjes gemeld.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.