Politie lost schoten tijdens achtervolging door Haarlem na ramkraak

Geschreven door de Redactie op dinsdag 12 oktober 2010

Cruquius – Bij de politie kwam dinsdagavond omstreeks 23:00 uur de melding binnen dat er een ramkraak was geweest bij een bedrijfsloods aan de Bennebroekerdijk in de Cruquius. De verdachten zouden zijn weggereden in een busje. Agenten zagen op de Boerhaavelaan in Haarlem een busje rijden, waarvan zij de bestuurder een stopteken gaven.

Deze reageerde door gas te geven, waarop de agenten direct de achtervolging inzetten. De bestuurder van het busje stopte in eerste instantie in de Louis Pasteurstraat, maar reed plotseling met hoge snelheid achteruit. Eén van de agenten zag zich genoodzaakt een schot te lossen. De bus reed vervolgens met hoge snelheid weg, achtervolgd door meerdere politieauto’s.

Op de Vijfhuizerdijk heeft de bestuurder van het busje meerdere malen op de verkeerde weghelft gereden, waardoor tegemoetkomend verkeer moest afremmen of uitwijken. Ter hoogte van de Kromme Spieringweg reed het busje zich vast en vluchtten beide inzittenden. Agenten zetten te voet de achtervolging in, onderwijl de verdachten aanroepend zich over te geven. Eén van de agenten loste een waarschuwingsschot.

De twee verdachten renden het talud op, één van hen, een 34-jarige man uit kon door de agenten worden aangehouden. Naar de andere verdachte is, onder meer met behulp van een speurhond en een helikopter, gezocht. Hij is nog niet aangehouden.

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen, zowel van het incident aan de Bennebroekerdijk als in de Louis Pasteurstraat, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp, via 0900-8844. Ook de automobilisten die op de Vijfhuizerdijk moesten remmen of uitwijken, spreekt de politie graag.

 1. Lacuna
  14 oktober 2010 op 16:58 | #1

  Nou ik woon dus in schalkwijk en het schot was goed hoorbaar. Ik schrok me rot en vind het ook erg vervelend dat de andere verdachten nog vrij rond loopt. Hoop dat ze deze snel oppakken en ook opsluiten.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. jackie
  14 oktober 2010 op 23:52 | #2

  het was bij ons in de straat ik schrok me een apenhoedje
  we zagen dat de politie aan kwam rijden en hij stapte uit de en schoot
  waarom wist ik niet er stond een grote auto voor me dus kon het niet goed zien
  maar ik vindt het wel erg gewoon in een woon wijk om te schieten voor het zelfde geld lopen er nog mensen of dieren

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Lacuna
  15 oktober 2010 op 11:17 | #3

  Ik heb het gelukkig niet gezien. Maar dat waren ook mijn gedachten. Stel je voor dat er mensen gelopen hadden. Op het Haarlems dagblad stond eerst ook dat er geschoten was op een auto die verdacht leek. Toen dacht ik helemaal van dat kan je toch niet doen in een woonwijk. Maar het kan dus wel.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. plukkie
  15 oktober 2010 op 20:48 | #4

  @Jackie….

  jackie :
  we zagen dat de politie aan kwam rijden en hij stapte uit de en schoot
  waarom wist ik niet er stond een grote auto voor me dus kon het niet goed zien
  maar ik vindt het wel erg gewoon in een woon wijk om te schieten voor het zelfde geld lopen er nog mensen of dieren

  Je ziet het niet, maar je oordeelt er wel over. Dat is pas typisch!?!?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. jackie
  15 oktober 2010 op 21:23 | #5

  plukkie :@Jackie….

  jackie :we zagen dat de politie aan kwam rijden en hij stapte uit de en schootwaarom wist ik niet er stond een grote auto voor me dus kon het niet goed zienmaar ik vindt het wel erg gewoon in een woon wijk om te schieten voor het zelfde geld lopen er nog mensen of dieren

  Je ziet het niet, maar je oordeelt er wel over. Dat is pas typisch!?!?

  Plukkie,

  Als je het zelf mee maakt kan je er pas over mee oordelen!
  ik vind de reactie van jou te overbodig in het geheel!
  poltie moet overwegen om het toch eens tegen het ligt aan houden waarom er steeds meer in woonwijken wordt geschoten?!?! of het nou overdag is of in de nacht dat maakt niet uit
  het moet gewoon minderen al het geweld ook van de politie

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Diemux
  15 oktober 2010 op 21:37 | #6

  jackie :

  plukkie :@Jackie….

  jackie :we zagen dat de politie aan kwam rijden en hij stapte uit de en schootwaarom wist ik niet er stond een grote auto voor me dus kon het niet goed zienmaar ik vindt het wel erg gewoon in een woon wijk om te schieten voor het zelfde geld lopen er nog mensen of dieren

  Je ziet het niet, maar je oordeelt er wel over. Dat is pas typisch!?!?

  Plukkie,
  Als je het zelf mee maakt kan je er pas over mee oordelen!
  ik vind de reactie van jou te overbodig in het geheel!
  poltie moet overwegen om het toch eens tegen het ligt aan houden waarom er steeds meer in woonwijken wordt geschoten?!?! of het nou overdag is of in de nacht dat maakt niet uit
  het moet gewoon minderen al het geweld ook van de politie

  Tja, helaas houden criminelen geen rekening of ze in een woonwijk stoppen…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Papatrick
  16 oktober 2010 op 11:27 | #7

  Ik denk dat ik me maar bij Diemux aansluit. De politie agent in kwestie voelde zich waarschijnlijk bedreigd omdat de auto achteruit op ze in kwam rijden. Dan is het naar mijn idee geoorloofd om jezelf te mogen verdedigen, woonwijk of niet. De politie is trouwens ook voldoende opgeleid voor haar taak en weet heus wel wat ze doen. Misschien moeten we is ophouden met alles wat de politie doet tegen het licht te houden en te becommentariëren. Zij doen dit werk niet uit eigen belang, maar om ons te helpen en te beschermen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. hoi!!!
  16 oktober 2010 op 11:35 | #8

  Hoe zo mag jackie nie oordelen? Je hoeft het tog nie gezoen te hebben om je mening te geven??

  plukkie :
  @Jackie….

  jackie :
  we zagen dat de politie aan kwam rijden en hij stapte uit de en schoot
  waarom wist ik niet er stond een grote auto voor me dus kon het niet goed zien
  maar ik vindt het wel erg gewoon in een woon wijk om te schieten voor het zelfde geld lopen er nog mensen of dieren

  Je ziet het niet, maar je oordeelt er wel over. Dat is pas typisch!?!?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. ikke
  17 oktober 2010 op 15:20 | #9

  Wanneer houden we nou eens op met af te geven op de politie. Deze mensen doen ook hun werk en als ze vinden dat het dienswapen gebruikt moet worden, dan moet dat maar. Ongeacht de locatie. Zodra je zelf in een situatie terecht komt waarbij je de politie nodig hebt, verwacht je ook dat ze er alles aan doen om de situatie onder controle te krijgen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.