Dronken Haarlemmer(20) rijdt in op politieman tijdens alcoholcontrole

Geschreven door de Redactie op zaterdag 30 oktober 2010

Haarlem – Tijdens een alcoholcontrole op de Schipholweg is een 20-jarige automobilist uit Haarlem om 04:00 uur ingereden op een politieman. De bestuurder is aangehouden op verdenking van doodslag en vanwege het rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1, 80) dat zijn rijbewijs is ingenomen. De dienstdoende politieman bleef gelukkig ongedeerd.

Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

De verdachte is overgebracht naar het bureau in verband met nader onderzoek.

 1. Diemux
  31 oktober 2010 op 21:15 | #1

  Nooit meer zijn rijbewijs teruggeven.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. …..
  1 november 2010 op 08:44 | #2

  nou echt he.. wat een mafkezen heb je toch rondlopen op deze aardkloot..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.