Brandweer Haarlem eindigt op 6e plaats bij regionale brandweerwedstrijd

Geschreven door Rowin van Diest op zaterdag 2 oktober 2010

Heemstede – Op zaterdag 2 oktober werden in Heemstede voor de 40ste keer de jaarlijkse regionale brandweerwedstrijden gehouden. Dit jaar waren er tien deelnemende ploegen vanuit de brandweerposten; Bennebroek, Beverwijk met twee ploegen, Haarlem-West, Heemskerk, Spaardam, Rijsenhout, Nieuw Vennep, Velsen en Heemstede.

De deelnemende ploegen werden volgens tijdschema gealarmeerd om een brandincident te bestrijden en hulp te verlenen. De eerste ploeg startte om 09:00 uur.

Bij de brandoefening bleek een containerbrand een naast gelegen timmerfabriekje aan de Patrijzenlaan te hebben aangestraald waardoor een doorslag naar binnen heeft plaats gevonden. Bij de verkenning binnen in de fabriek vonden de brandweerlieden niet alleen een brand maar ook een van de medewerkers van de fabriek die door de brand per ongeluk met de hand in de zaag terecht is gekomen. Het slachtoffer werd samen met de losse hand snel overgedragen aan de ambulancemedewerkers. Nadat de brand op de juiste manier geblust was zonder stofexplosie te veroorzaken was de oefening afgelopen.

Bij de hulpverleningsoefening heeft een joyrijder het erf van een tuinbouwbedrijf aan de Nijverheidsweg omgeploegd en is daarbij met de gestolen auto op de zijkant beland tegen een puincontainer. Bij aankomst op dit plaats delict gaat men op onderzoek en vinden het slachtoffer. Deze heeft de auto geleend van vader die het niet mag weten en hij heeft ook nog medicijnen gebruikt tegen ADHD. Als het voertuig op een juiste wijze is gestabiliseerd kan het slachtoffer rechtstandig worden bevrijd. Nadat het slachtoffer is overgedragen aan de ambulancemederkers is de oefening gereed.

Aansluitend besprak de voorzitter van de jury in de kazerne het verloop van de wedstrijden, aan de hand van geconstateerde zaken. De burgemeester van Heemstede maakte de winnaars bekend en reikte de gewonnen bekers uit.

De uitslag:

  1. Beverwijk 1
  2. Heemstede
  3. Nieuw Vennep
  4. Beverwijk 2
  5. Bennebroek
  6. Haarlem
  7. Spaardam
  8. Velsen
  9. Rijsenhout

Fotografie en video: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.