Automobilist knalt met flinke snelheid tegen lantaarnpaal aan Zijlweg

Geschreven door Rowin van Diest op donderdag 9 september 2010

Haarlem – Een automobilist is donderdagavond met een flinke snelheid tegen een lantaarnpaal aangeknald. De man reed over de Zijlweg richting de Westelijke Randweg, toen het ter hoogte van de Spoorwegstraat mis ging. Door nog onbekende oorzaak reed de man met een flinke snelheid tegen een lantaarnpaal aan en raakte daarbij ook een parkeermeter.

Door de hoge snelheid, en vermoedelijk doordat de man geen gordel droeg, knalde hij met zijn hoofd tegen het voorruit aan.

Agenten roken een alcohollucht bij de bestuurder. Ambulancepersoneel hebben de automobilist uit zijn voertuig gehaald en de man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. Daar is, toen de man weer aanspreekbaar was, bloed van hem afgenomen om te onderzoek of er alcoholmisbruik in het spel is. De verdachte, een 55-jarige Haarlemmer, wordt nog verhoord.

De brandweerlieden hebben de auto in een parkeervak geduwd en de rommel op straat aan de kant geveegd. Een bergingsauto heeft de auto later op de avond opgehaald.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.