Bejaarde dame bestolen van pincode en schoudertas door babbeltruc

Geschreven door de Redactie op vrijdag 20 augustus 2010

Haarlem – Een 83-jarige Haarlemse is vrijdagmiddag omstreeks 16:00 uur op brutale wijze in haar woning aan de Muiderslotweg bestolen door twee mannen die beweerden voor de thuiszorg te werken. Één van hen vertelde de vrouw dat zij geld terug zou krijgen van de thuiszorg maar dan moest zij wel een pincode in een apparaatje intoetsen.

Na de derde keer vertelde de jongeman dat hij zijn collega erbij ging halen omdat het niet goed gegaan was. De bejaarde dame werd vervolgens aan de praat gehouden door een andere jongeman. Toen het tweetal vertrokken was merkte zij dat ze haar schoudertas met inhoud hadden gestolen.

De politie waarschuwt vooral oudere burgers voor dit soort praktijken. Laat geen onbekenden binnen, toets geen pincodes om wat voor reden dan ook in apparaatjes en ga niet in op smoezen van onbekenden om de woning binnen te komen.

Mocht u toch het slachtoffer worden van de babbeltruc doe dan vooral aangifte.

 1. Missa
  23 augustus 2010 op 00:00 | #1

  Wat een lafaards om zulke kwetsbare slachtoffers uit te kiezen…aan iemand zn spullen zitten is zowiezo heel laf, maar om dit bij zulke oude mensen te doen en daarbij de thuiszorg te gebruiken is echt zwaar ziek. Laten we hopen dat deze gasten de rekening voor hun misdaden nog gaan betalen in dit leven.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Suus
  24 augustus 2010 op 10:31 | #2

  Ziekelijk dit!
  Zo’n overval schaadt die oude mensen zo!
  Die gasten moeten eens nadenken wat ze een ander aan doen…..
  Het liefst draai ik ze allemaal persoonlijk de nek om!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.