Veel rookontwikkeling bij brandje in parkeergarage Raaks

Geschreven door Rowin van Diest op zondag 4 juli 2010

Haarlem – Een oplettende voorbijganger heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond kwart voor drie een brand ontdekt. De brand woedde in een gang bij de parkeergarage Raaks. Bij aankomst van de hulpdiensten was het even zoeken waar juiste locatie was, maar met behulp van aanwijzingen van omstanders werd de brand al snel gevonden.

Brandweerlieden zijn vanwege de vele rook met adembescherming de parkeergarage binnengetreden en opzoek gegaan naar de brand.

Hieruit bleek dat een TL-lamp aan het plafond in de brand was gevlogen en voor de vele rook zorgde. Met een brandblusser hebben de brandweerlieden de brandende lamp geblust.

Om de rook uit de gang weg te krijgen is een overdrukventilator in de gang geplaatst. Na een ruime 15 minuten was de gang grotendeels weer rookvrij en konden de mensen welke hun auto in de parkeergarage hadden staan weer naar binnen.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.