Spuitgasten komen in actie bij lekkage bij erotische winkel in Cronje

Geschreven door Michel van Bergen op zaterdag 24 juli 2010

Haarlem – Bij de Christine le Duc winkel in de Generaal Cronjestraat in Haarlem noord is zaterdag aan het begin van de avond lekkage ontstaan. Een medewerkster van de winkel zag water uit het plafond komen en tevens begon de verlichting te knipperen. Hierop besloot ze de hulpdiensten te alarmeren omdat de lekkage uit een bovenwoning kwam waar niemand aanwezig was.

De brandweer ging op onderzoek uit en de lekkage kwam vermoedelijk uit een doucheleiding in de bovenwoning. Nadat het onderzoek was afgerond kregen de spuitgasten nog een kleine rondleiding door de winkel. De medewerkers van de winkel waren maar als te blij met de hulp van de mannen en daarom gingen ze met een kalender en kortingsbonnen weer terug naar de kazerne. Een loodgieter zal de lekkage later in de week verder verhelpen.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Rutger
  27 juli 2010 op 15:08 | #1

  Ja hoor! Een beetje lekkage en meteen 6!!!! brandweermannen in actie. Nou ik kan de landelijke discussie dat het brandweer apparaat goedkoper moet wel voorstellen. Wat een vertoning! Om je voor te schamen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Beerput
  27 juli 2010 op 19:42 | #2

  @Rutger, wanneer ben je geopereerd en is je humor weggehaald? Mocht je al een partner hebben, ik heb nu al medelijden met haar/hem..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Gabriƫl
  27 juli 2010 op 19:49 | #3

  Dat is preventie! Maar Rutger snapt schijnbaar niet dat die jongens even goed betaald worden. En zo’n auto is niet compleet zonder al die gasten.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Ecko
  3 augustus 2010 op 22:25 | #4

  @Rutger
  Jij begrijpt dus niet dat alles wat aangenomen wordt gewoon ingeleverd wordt bij de baas daar teken je voor als je in dienst komt slimpie!!!
  En een ploeg die 24u achter elkaar in dienst is komt met 6 man ja van die 10 min die we die dag volgens jou verspilt hebben aan onzin hebben we gelukkig wel een bedrijf en personeel weer blij kunnen maken door het op te lossen.
  Als jou huisje in brand staat hoop je ook dat er 6man komen en niet 3 of 4 omdat ze bezuinige en daar bij koment dat als je een beetje verstand van het vak hebt je het niet gaat redden met 4 man altans het redden van je huisje dan!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Rutger
  4 augustus 2010 op 10:40 | #5

  @ Ecko, Als ik brand heb bel ik de brandweer en dan ben ik inderdaad heel blij dat er genoeg mensen komen. Als ik lekkage heb bel ik een loodgieter! Als ik doel op bezuinigingen dan heb ik het niet over het aantal mensen op een wagen. Dan heb ik het over de taken van de brandweer. Want wees eerlijk. Wat heeft de brandweer in dit geval meer kunnen betekenen dan dat een loodgieter had kunnen doen?

  Ik lees trouwens niet terug in mijn 1e reactie dat ik het “aannemen van iets” veroordeel. Sterker nog, ik heb het her niet eens over. Dus waar jij vandaan haalt dat ik er niets van begrijp….. Al hadden ze een hele dildo-verzameling gekregen…. dat maakt mij echt niets uit.

  Het gaat ook niet om die 10 minuten (verspild is met een D!). het gaat erom dat als er op dat moment echt iets aan de hand zou zijn er een heel legertje brandweermannen naar een lekkage in een winkel staat te kijken terwijl een loodgieter dat ook had kunnen doen.

  Dus, dat de brandweer hard nodig is trek ik niet in twijfel. Dat ze heel goed werk doen ook niet. Het gaat er mij alleen om dat de brandweer moet doen waar ze voor zijn!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Brandweer
  7 augustus 2010 op 08:00 | #6

  Bij een spoedeisende melding rukt de brandweer daar na toe uit, maar de meeste korpsen hebben meer dan 1 blusvoertuig staan dus kunnen ze gewoon hun taken uitvoeren.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Beerput
  8 augustus 2010 op 20:39 | #7

  Goh, Rutger, nu blijk je ook nog een vergrote zeurklier te hebben.. Sterkte .

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Paulien
  19 augustus 2010 op 00:13 | #8

  Goh Rutger, wees blij dat er nog zoveel mensen uit kunnen rukken, bij een brand, of iets anders.
  Als het aan de regering ligt, met al hun bezuinigingsplannen, kan het wel eens heel wat minder worden in de toekomst, maakt niet uit waarvoor ze dan moeten uitrukken.
  Dus knoop die zeurzak van je dicht, en wees blij dat die mensen er zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.