Rechercheurs houden in samenwerking met Belastingdienst patser(39) aan

Geschreven door de Redactie op donderdag 22 juli 2010

Haarlem – Rechercheurs van de politie Kennemerland hebben in samenwerking met de Belastingdienst op 19 juli een 39-jarige inwoner van Haarlem en zijn 26-jarige vriendin aangehouden op verdenking van witwassen. In de woning van de verdachten werden onder meer administratie, diverse telefoons, sieraden en contant geld aangetroffen en in beslag genomen.

Daarnaast is er een aantal voertuigen, motoren, scooters en een boot in beslag genomen. Het onderzoek naar witwassen is nog in volle gang.

Het opsporingsonderzoek vindt plaats in het kader van het FinEC Project Ongebruikelijk Bezit, het zogenoemde patserproject. FinEC is het landelijke programma van de Nederlandse Politie voor de aanpak van financieel-economische criminaliteit.

Het Project Ongebruikelijk Bezit is een samenwerkingsconvenant tussen alle gemeenten in de regio Kennemerland, de Belastingdienst, het Uitvoeringsorgaan Werknemers Verzekeringen (UWV), de Koninklijke Marechaussee en Politie Kennemerland.

  1. brug
    23 juli 2010 op 22:07 | #1

    Kan mij niet genoeg zijn die opgepakt worden. Er lopen er nog veel te veel rond.

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.