Opnieuw brand in eetcafé aan de Botermarkt in Haarlem

Geschreven door Rowin van Diest op zaterdag 17 juli 2010

Haarlem – De eigenaar van een reeks cafés aan de Botermarkt heeft zaterdagavond opnieuw angstige momenten beleefd. Zo’n twee weken geleden ontstond er in het eetcafé De Linde al een flinke brand, terwijl het vandaag raak was in het naastgelegen eetcafé De Roemer. In de keuken ontstond om even over negen uur brand bij schoonmaakwerkzaamheden.

Bij het schoonmaken van de frituurpan ging het mis. In de frituurpan zat op dat moment nog een klein laagje frituurvet wat door de schoonmaakwerkzaamheden vlam vatte. De medewerksters van het café wisten de brand zelf al snel te blussen door een blusdeken over de brandende frituurpan te gooien. Hiermee kon worden voorkomen dat de brand zich uitbreidde en voor grotere schade zou zorgen.

De brandweer heeft een controle in de keuken uitgevoerd om te kijken of het vuur werkelijk uit was. Met behulp van een warmtebeeldcamera kon worden geconstateerd dat het vuur daadwerkelijk gedoofd was.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.