Meisje ernstig gewond na aanrijding met ijsvrachtwagen in Haarlem

Geschreven door Michel van Bergen op vrijdag 16 juli 2010

Haarlem – Een brommerrijdster is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen. Het meisje reed op de Rijksstraatweg in Haarlem noord in zuidelijke richting toen ze ter hoogte van de Generaal Spoorlaan werd geschept door een vrachtwagen. De wagen wilde rechts afslaan toen deze het meisje vermoedelijk over het hoofd zag.

De brommer kwam onder de wagen vast te zitten en het slachtoffer schoot enkele meters over de grond door. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse om het slachtoffer te verzorgen. Nadat ze was gestabiliseerd is ze onder politiebegeleiding naar het Kennemer Gasthuis in Haarlem noord gebracht, daar is een traumahelikopter geland om verdere medische assistentie te verlenen. Na deze hulp is ze met spoed naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam overgebracht.

De politie is direct een onderzoek gestart om de exacte toedracht te achterhalen. Sporen zijn veilig gesteld door de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) . Door het ongeval was de Generaal Spoorlaan enige tijd niet bereikbaar via de Rijksstraatweg. De politie kon vrijdag aan het einde van de middag nog geen verdere mededelingen doen over de toestand van het slachtoffer.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Pauline
  17 juli 2010 op 08:42 | #1

  Het was schrikken toen mijn moeder, een mede burger en ik daar Ehbo stonden te verlenen aan het meisje dat daar hulpeloos op de grond lag. De bestuurder van de wagen stond er net zo hulpeloos bij. Hij stond stil om een gezin over te laten steken, keek meerdere malen voor hij optrok en BOEM!! Voor beide partijen dikke pech!
  Gelukkig reed er op dat moment een ambulance voorbij, een super burger heeft deze aangehouden, zodat er binnen 2 minuten hulp was. Dat was ook wel nodig!! Ik hoop dat het meisje niets aan het ongeval over houdt, waar ik overigens wel voor vrees en de bestuurder van de wagen het van zich af kan zetten, want de schrik zat er goed in!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. pien
  17 juli 2010 op 09:15 | #2

  Mijn moeder, een fijne medeburger en ik zagen het meisje in ernstige toestand aantroffen bleven we even bij haar. Een andere super burger hield een voorbijkomende ambulance aan, zodat deze binnen 2 minuten ter plaatse was. Dat was ook wel nodig! De bestuurder van de wagen was heel erg geschrokken, aangezien hij net op trok nadat hij een gezinnetje voor had gelaten die overstaken. Ik wens via deze weg beide partijen het allerbeste toe! groet Pien

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Missa
  17 juli 2010 op 21:45 | #3
 4. rudy
  18 juli 2010 op 22:02 | #4

  ik heb het zien gebeuren die dag ik ging boodschappen doen en ik vind het heel erg met vriendelijke groetjes rudy

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Sabine
  19 juli 2010 op 15:58 | #5

  weet iemand hoe het afgelopen is met het meisje?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Johannes
  25 juli 2010 op 20:52 | #6

  Het meisje moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven, maar heeft wonder boven wonder geen blijvende schade.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. lala
  27 augustus 2010 op 22:24 | #7

  het meisje werkt in dat ijswinkeltje

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.