Jonge zwaan door brandweerduikers verlost van vishaakje in Reinaldapark

Geschreven door de Redactie op zaterdag 3 juli 2010

Haarlem – Even na negen uur zijn de duikers van de brandweer gealarmeerd om assistentie aan de dierenambulance te komen verlenen. Vissers die aan het vissen waren in het Reinaldapark ontdekte dat verderop in het park een jong zwaantje vast zat. Een medewerker van de dierenambulance bekeek de situatie en schakelde hierop de brandweerduikers in.

Nadat de brandweerduikers ter plaatse waren zijn zij voorzichtig het water in gegaan, om een zo rustig mogelijke situatie te creëren. Door twee duikers is de jonge zwaan voorzichtig losgemaakt van het vishaakje die vast zat in het riet, een derde duiker hielt moeder zwaan op afstand, die tijdens de losmaak operatie behoorlijk begon te blazen.

Toen de jonge zwaan losgemaakt was van het riet en de brandweerduikers op de kant de rest van het vishaakje uit de zwaan haalden, gingen de overige jonge zwanen inclusief moeder zwaan er vandoor.

Enkele minuten later was ook het vishaakje uit de zwaan gehaald en kon de jonge zwaan achter de rest van de groep aan zwemmen.

Fotografie: Rick de Vries

Geen reacties mogelijk.