Vergeten pizza in oven zorgt voor nodige consternatie in Schalkwijk

Geschreven door Rowin van Diest op woensdag 2 juni 2010

Haarlem – In een woning aan de Van der Beltstraat in Haarlem-Schalkwijk is woensdag aan het einde van de middag een pizza de oorzaak geweest van een kleine beginnende brand. De bewoner was vermoedelijk de pizza vergeten op het moment dat hij zijn huis verliet. Na een tijdje roken de buren een branderachtige lucht en gingen op onderzoek uit.

Al snel leek de brandlucht bij de buren vandaan te komen. Omdat er niemand thuis was hebben de buren direct de brandweer gebeld. Niet veel later stond de brandweer, politie en een ambulancemotor voor de deur. Het ruitje van de voordeur moest ingetikt worden om de woning binnen te kunnen komen, waarna de beginnende brand geblust kon worden.

Dankzij de alertheid van de buren kon worden voorkomen dat de woning grote schade opliep. De geur van de verbrande pizza was in de buurt goed te ruiken. Na een klein half uurtje kon het laatste brandweervoertuig weer terug keren naar de kazerne. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.