IJmuidenaar raakt buiten westen na vechtpartij aan de Zijlsingel

Geschreven door de Redactie op donderdag 3 juni 2010

Haarlem – De politie hield donderdagavond een 19-jarige Hoofddorper aan voor mishandeling van een 19-jarige IJmuidenaar. De agenten kregen een melding van een vechtpartij op de Zijlsingel. De IJmuidenaar was met een groepje vrienden de weg over gestoken richting de Zijlstraat. Vanaf de Leidsevaart kwam een auto met hoge snelheid aanrijden.

Het groepje kon de auto net ontwijken en gaf commentaar op het rijgedrag van de automobilist. Dit ontaardde in een schermutseling waarbij de 19-jarige IJmuidenaar dermate hard geslagen werd dat hij buiten westen raakte en met zijn hoofd op het trottoir viel.

De jongeman is ter plekke onderzocht door ambulancepersoneel. Hij heeft vanwege een hersenschudding een wekadvies gekregen. Zowel de automobilist als de passagier deelde harde klappen uit.

Een oplettende getuige noteerde het kenteken van de auto waarin de amokmakers reden. Aan de hand hiervan kon de politie niet veel later de bestuurder in Hoofddorp aanhouden. Hij is ingesloten en de zaak wordt verder onderzocht.

Geen reacties mogelijk.