Brandje in winkelstraat Cronje, verkeerspaaltje moet er worden uitgereden

Geschreven door Michel van Bergen op dinsdag 29 juni 2010

Haarlem – Grote commotie in de winkelstraat de Cronje in Haarlem Noord. Rond kwart over vier gingen de rookmelders af in een boven-woning in de Generaal Cronjestraat. In de straat was de stank goed te ruiken en er was lichte rookontwikkeling te zien. De brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse. De politie trapte de deur in om eventuele aanwezige bewoners te alarmeren.

De brandweer had de nodige problemen om de winkelstraat in te komen. De straat is tijdens winkelopeningstijden namelijk afgesloten door middel van paaltjes. Een van de paaltjes wilde er echter niet uit en daarom werd besloten het paaltje er uiteindelijk maar eruit te rijden.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Met behulp van een overdrukventilator werd de rook uit het pand geblazen. In diverse winkels was de stank van de brand goed te ruiken doordat de aircosystemen de rook naar binnen bliezen. Bij de brand is verder niemand gewond geraakt en is de straat tijdelijk afgesloten geweest voor publiek.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.