Veel aanhoudingen bij grote alcoholcontrole op Turfmarkt

Geschreven door de Redactie op zondag 18 april 2010

Haarlem – Het verkeershandhavingsteam heeft van vrijdag op zaterdag op de Turfmarkt, tussen 22:30 en 01:30 uur, gecontroleerd op het rijden onder invloed. In totaal liet de politie 430 bestuurders blazen en werden 10 drankrijders aangehouden. Tegen alle 10 werd proces verbaal opgemaakt. Drie van hen bleken zo ernstig onder invloed, dat hun rijbewijs direct werd ingevorderd.

Een beginnend bestuurder blies bijna 10 keer de maximaal toegestane limiet. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Ook in de nacht van zaterdag op zondag, tussen 22:15 en 01:45 uur, is op de Turfmarkt gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Ruim 500 bestuurders liet de politie, waarvan er 10 zijn aangehouden. Twee automobilisten bleken zodanig onder invloed, dat hun rijbewijs direct werd ingevorderd. Een automobilist bleek hardleers. Hij besloot toch te gaan rijden, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De politie nam naast het ingevorderde rijbewijs daarom ook zijn auto in beslag.

Geen reacties mogelijk.