Persoon loopt nekletsel op bij kettingbotsing op Gedempte Oude Gracht

Geschreven door Roderick de Veen op woensdag 7 april 2010

Haarlem – Bij een aanrijding in het centrum van Haarlem is woensdagmiddag rond 16:55 uur één persoon gewond geraakt. Op de Gedempte Oude Gracht botsten vier personenauto’s op elkaar wat direct voor een verkeerschaos heeft gezorgd. Volgens ooggetuigen klapte de bestuurder van de achterste auto met hoge snelheid op zijn voorganger.

Deze auto schoot naar voren waardoor twee andere voertuigen ook bij het ongeval betrokken raakten. De bestuurder van de achterste auto is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere bestuurder is door de ambulancedienst nagekeken. De overige inzittenden van de auto’s raakten niet gewond.

Omdat er uit een van de voertuigen een flinke brandlucht en rook kwam is ook de brandweer opgeroepen. De brandweerlieden hebben de accu van de auto losgekoppeld waarna de brandlucht en de rook snel verdween. Door het ongeval ontstond er een verkeerschaos in het centrum van Haarlem. De stadsbussen en de Zuidtangent stonden enige tijd muurvast. Rond 17:40 uur kon de Gedempte Oude Gracht weer geheel vrij worden gegeven door de politie.

Drie auto’s zijn door een sleepdienst opgehaald.

Fotografie: Roderick de Veen

Geen reacties mogelijk.