23-jarige vrouw loopt letsel op bij aanrijding met Zuidtangentbus [update]

Geschreven door Rowin van Diest op donderdag 11 maart 2010

Haarlem – Op de Verfrollerbrug heeft donderdagmorgen rond tien over acht een ongeval plaats gevonden tussen een vrouw en een Zuidtangentbus. De bus reed door nog onbekende oorzaak over een gedeelte van het fietspad heen waar de 23-jarige vrouw op dat zelfde moment fietste. De vrouw werd hierbij geraakt door de bus en kwam ten val.

Ambulancebroeders hebben de gewonde vrouw medische bijstand verleend en hebben haar later met letsel aan haar hoofd en een gecompliceerde breuk aan haar enkel overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens het ongeval ondervond het verkeer enige hinder van de gestremde rijbaan. Het busverkeer dat over de Verfrollerbrug richting het centrum moest werd omgeleid en liep daardoor enige vertraging op. Het overige verkeer werd omstebeurt over de andere rijbaan gestuurd.

De politie is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Fotografie: Rowin van Diest en Michel van Bergen

 1. Ronald
  11 maart 2010 op 18:14 | #1

  Het wordt dat die bussen van connexxion begrenzers gaan krijgen en niet harder laten rijden dan de toegestane snelheid. Ook op de zogensaamde busbanen die door de hun soms als een racebaan wordt gebruikt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Missa
  11 maart 2010 op 19:30 | #2

  Idd, ze gaan vreselijk hard, en volgens mij zijn stoplichten ook niet helemaal fris ingesteld. Zo was het laatst groen voor de voetgangers (Aziëlaan), dus lopen maar, wordt je tegelijkertijd gewaarschuwd voor een naderende bus, die geen vaart mindert maar juist harder begint te scheuren…..?

  By the way, fietste deze fietser nu aan de verkeerde kant? Of zie ik dat verkeerd..?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Elisa
  11 maart 2010 op 20:26 | #3

  Op het stuk busbaan voor de verfrollerbrug wordt echt veel te hard gereden door voornamelijk de Zuidtangent. Ik hoop dat hier nu wat aan gedaan wordt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Debbie
  12 maart 2010 op 09:38 | #4

  Het moet ook niet gekker worden!!
  Dat is het 3de geval al! waarvan er wel 1 is overleden!!!!!

  Zeker niets van geleerd?????
  Lijkt me een uitstekend plan dat er een begrenzer opkomt…. enne die verkeerslichten kloppen idd niet!
  De ene x doen ze het wel en de andere x doen ze het niet en dan moet JIJ als voetganger uitkijken, terwijl de BUS juist uit moet kijken!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. wapper
  12 maart 2010 op 15:40 | #5

  9 van de 10 mensen kijken niet uit en gebeuren ongelukken, als het belletje gaat moet je wachten niet doorlopen, dit is keer op keer het geval.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. F*ckMercedes
  12 maart 2010 op 23:53 | #6

  @Ronald

  Deze bussen zijn al traag als dikke stront door een theeseef. Maar als je 30 rijd met zo’n ding en je ramt een mens op fiets dan heb je al snel een stuk schade en zeker bij die pl**rismercedesen. Begrenser zit er al op bij 95 km/h. (dit halen de meeste niet eens)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Jack
  13 maart 2010 op 03:01 | #7

  Jammer dat de juiste toedracht hier niet vermeld wordt. De Buschauffeur moest uitwijken om een tegemoetkomende inhalende auto op zijn weghelft te ontwijken. De fietsster fietste ook tegen het verkeer in en is dus eigenlijk slachtoffer geworden van deze inhalende auto. is Dit de schuld van de Buschauffeur? Ik denk het niet. Ik hoop dat het goed gaat met de fietsster.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Missa
  13 maart 2010 op 18:01 | #8

  @ Jack, ja het maakt het verhaal idd iets anders. Viel mij ook al op dat de fietser aan de verkeerde kant reed….dus gewoon allemaal pech bijelkaar. Die auto zat dus goed fout, welke moggool gaat daar nu inhalen??

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Douma
  13 maart 2010 op 21:54 | #9

  Ik rijd hier ook dagelijks, maar dan als scooterrijder. Terwijl je daar op het stoplicht staat te wachten rijden bussen je hier heeel hard voorbij. Erg gevaarlijk. Dit ongeluk heeft alleen niks met snelheid te maken, maar waarschijnlijk met domme pech van betrokken partijen. Wil niet zeggen dat de snelheid van bussen geen aandacht verdient, zeker op dit stuk.
  Sterkte voor de fietster.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.