Polen aangehouden na vluchtpoging via verschillende daken

Geschreven door de Redactie op zaterdag 13 maart 2010

Haarlem – Politiemensen zagen zaterdagmiddag rond 17:00 uur dat op de Krocht in het centrum van de stad drie mannen met een tas met gestolen spullen in een auto zaten. Toen ze de mannen wilden aanspreken gingen die er vandoor. Eén van hen, een 28-jarige Haarlemmer, kon snel worden aangehouden. Hij was in het bezit van wat cocaïne en van een flinke som geld.

De andere mannen werden door agenten herkend als Polen die al eerder zijn aangehouden voor diefstal en geweldpleging. Een getuige gaf aan dat één van de mannen een huis aan de Nieuwe Groenmarkt binnen was gegaan. Het huis is doorzocht maar de man bleek weg. Hij is via een aantal daken weggevlucht. Hierbij is mogelijk op enkele plaatsen schade aangericht. De betrokken agenten vonden wel een tas met gestolen autoradio’s.

Politiemensen zijn later naar de woning gegaan waar de twee Polen verblijven, aan de Gasthuislaan. Ook daar vluchtten de twee verdachten via de daken van andere woningen weg. Een agent met hond zag even later één van de verdachten in de Klarenbeekstraat rennen. De man verstopte zich in een koelcel voor bloemen. Daar is hij aangehouden.

Omdat de man zich verzette is de diensthond ingezet. De man is hierbij in zijn been gebeten. De verdachte heeft geprobeerd de hond letsel toe te brengen. Hij is uiteindelijk in de boeien gewerkt en meegenomen naar het bureau. De man bleek een 26-jarige Pool. Hij is ingesloten. De andere verdachte is niet gevonden. De politie stelt een verder onderzoek in naar zijn handel en wandel en naar de tweede Pool.

  1. Mirjam
    16 maart 2010 op 23:52 | #1

    Vandaag gestolen, morgen in Polen. Tip: kijk eens op de Poolse marktplaats.

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.