Hulpdiensten rukken uit voor op hol geslagen kachel in school

Geschreven door Rowin van Diest op maandag 15 maart 2010

Haarlem – Enkele brandweerlieden en twee politieagenten hebben in de nacht van zondag op maandag bij een school aan de Engelandlaan gestaan omdat er problemen waren met de C.V. installatie. Een verontruste buurtbewoner waarschuwden de hulpdiensten omdat er veel rook uit de schoorsteen zou komen en de een harde piep te horen was.

De gewaarschuwde politieagenten namen een kijkje en constateerde inderdaad een flinke rookontwikkeling. Hierop werd de brandweer gealarmeerd om te kijken of echt wat aan de hand was. Tegelijkertijd werd ook de sleutelhouder van de school gebeld om zo de school binnen te kunnen komen zonder schade aan te richten. De brandweer heeft met een speciale warmtebeeldcamera op het dak gekeken maar kon geen vreemde verschijnselen waarnemen.

Niet veel later kwam de sleutelhoudster ter plekke en kon de brandweerlieden de toegang tot de school verschaffen. Uit onderzoek bleek dat één van de kachels al in storingsmode stond en de andere twee kachels gewoon aanstonden. Om eventuele problemen later in de nacht te voorkomen zijn alle drie de kachels uitgeschakeld. Een monteur is de volgende dag gebeld om de kachels na te komen kijken.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.