Politie blijft jongeren controleren op valse ID’s en leeftijd in horecazaken

Geschreven door de Redactie op woensdag 10 februari 2010

Haarlem – Aan horecabezoekers jonger dan 16 jaar mag geen alcohol worden geschonken. De horecaondernemer kan een fikse boete krijgen als hij alcohol verkoopt aan een minderjarige. Veel ondernemers laten daarom geen bezoekers jonger dan 16 toe. De leeftijd wordt bij binnenkomst gecontroleerd aan de hand van de identiteitskaart.

Te jonge bezoekers maken daarom vaak gebruik van een valse identiteitskaart of de kaart van een vriend(in). Verder is er door het gebruik van alcohol door minderjarigen veel overlast en geweld. De politie controleert daarom in samenwerking met de horecabedrijven op het gebruik van valse ID’s. Jongeren die hierop worden betrapt worden aangehouden, meegenomen naar het bureau en krijgen een proces-verbaal. Ook de eigenaar van een uitgeleend ID krijgt een proces-verbaal.

Door de politie in Haarlem zijn het afgelopen jaar in samenwerking met de portiers van de verschillende bedrijven tientallen jongelui bekeurd. Wat hierbij opviel is dat de Haarlemse bezoekers inmiddels op de hoogte zijn van deze controles maar dat met name jeugdige bezoekers uit omliggende plaatsen dat niet zijn. De politie in Haarlem zal ook dit jaar de bezoekers controleren en waarschuwt met name bezoekers uit omliggende plaatsen als Velsen, Heemstede, Haarlemmermeer en Bloemendaal geen vals ID te gebruiken.

Geen reacties mogelijk.