Brandstichting in vuilcontainer Roemer Visscherstraat achter Bavoschool

Geschreven door Michel van Bergen op woensdag 17 februari 2010

Haarlem – In een vuilcontainer in de Roemer Visscherstraat in Haarlem Noord is woensdag in alle vroegte brand gesticht. De container stond met allemaal afval aan de achterkant van de Bavoschool toen omwonenden rond tien over drie de brand ontdekte. Hierop werd direct de brandweer gealarmeerd.

Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen hoog uit de container en werd direct gestart met de vuurbestrijding. Dit ging nog behoorlijk lastig en al het afval uit de bak moest goed uit elkaar worden gehaald om het vuur geheel te doven. Het blussen van de brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Gelukkig kon worden voorkomen dat de brand naar omliggende panden en auto’s oversloeg. Aangezien getuigen vlak voor de brand jeugd rond de container zagen lopen wordt van brandstichting uitgegaan.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.