14 bekeuringen bij verkeerscontrole op de Prins Bernhardlaan

Geschreven door de Redactie op woensdag 30 januari 2013

Haarlem – De politie hield woensdagavond tussen 19:00 uur en 22:00 uur een verkeerscontrole op de Prins Bernhardlaan. Hierbij werden in totaal 14 bestuurders bekeurd. Acht van hen kregen een boete voor te hard rijden, drie omdat de verlichting van hun auto niet in orde was en één voor het handheld bellen in de auto.
.

De overige twee bestuurders kregen een boete voor het op het fietspad rijden met een bromfiets en het niet juist dragen van een helm.

De betrokkenen kregen hun bekeuring direct mee.

 1. Tim
  31 januari 2013 op 23:14 | #1

  Toch jammer dat ze ook boetes uitdelen voor een kapot lampje. Snelheid en bellen kan ik nog wel begrijpen. Maar een defect lampje… Geef dan een waarschuwing o.i.d.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. ikke
  1 februari 2013 op 09:09 | #2

  Tjonge een boete vanwege een kapot lampje. Alsof ik voorin kan zien welk lampje er aan de achterkant stuk is. Bij een controle op de snelweg kreeg ik een waarschuwing en stond de ANWB klaar om er een nieuw lampje in te zetten. Dat was zeer klantvriendelijk van de politie en de ANWB. Deze actie is gewoon de auto gebruiken als melkkoe.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. nijntje
  1 februari 2013 op 10:50 | #3

  Dinsdagmiddag stonden ze er ook met lasergun.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Hans
  1 februari 2013 op 11:16 | #4

  Het is te erg voor woorden dat er tijd vrijgemaakt wordt voor simpele overtredingen te vangen waar een ernstige mishandeling gewoon blijft liggen omdat het niet erg genoeg was. Blijkbaar weet de leiding van de poltie geen prioriteiten te stellen. Of men loopt (en ik denk dat dat de werkelijke reden is) teveel aan de hand van Jeroen Dijselbloem.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. M.
  1 februari 2013 op 11:20 | #5

  Het hoeft niet om een defect lampje te gaan, maar kan bijvoorbeeld ook voeren van mistlichten voor zijn terwijl het niet mist, te hoog schijnende lampen (door bijvoorbeeld schade) of verkeerde xenon verlichting.

  Alledrie punten die ik persoonlijk erg irritant vind (en verblind worden is soms ook gevaarlijk).

  Bij een kapot lampje moet je toch minstens de kans hebben om het ter plekke op te lossen. Vind wel dat mensen er te lang mee doorrijden, als je soms ziet dat ze met half licht voor rijden denk ik ook hoe kun je dat doen in het donker…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Ton
  1 februari 2013 op 13:38 | #6

  Wat een geklaag over de bekeuringen zeg.
  Nee, ik werk niet bij de politie.
  Het is net als bij wegmisbruikers e.d.
  Als je spullen in orde zijn heb je niets te vrezen.
  Stel dat je verblind wordt en je rijdt iemand de vernieling in, dan ben je pissed off.
  Kan die kl…..ak niks aan zijn verlichting doen denk en zeg je dan.
  Zorg dat je troep op orde is, punt uit.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Hans
  1 februari 2013 op 14:21 | #7

  @Ton. Als je een keurige burger bent die keurig zijn plichten nakomt dan mag je wat verwachten van de politie wanneer je slachtoffer wordt van een strafbaar feit. Extra zuur wordt het dan wanneer je aan de ene kant leest dat de hermandad niet van plan is om een poot te verzetten bij een misselijkmakende mishandeling maar wel tijd lijkt te hebben voor overtredingen. En ik weet dat je je zaakjes voor elkaar moet hebben, en ik weet dat soms irritaties optreden, maar dat kan simpelweg geen reden zijn om het één op te pakken en het andere niet. Er is maar 1 reden: het ene kost geld en het ander levert op.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Moi
  1 februari 2013 op 18:06 | #8

  Wat betreft de kapotte lampjes vind ik inderdaad dat je minstens de kans moet krijgen om er een nieuwe in te draaien. Persoonlijk heb ik die altijd bij me.

  Maar aan de andere kant is het betreurenswaardig hoeveel mensen er rondrijden met defecte verlichting, niet normaal meer tegenwoordig. Mij maak je niet wijs dat bij al deze mensen het lampje net kapot is gegaan. Mensen boeit het gewoon niet meer.

  Gewoon regelmatig ff alle lampen aan en een rondje om je auto lopen kost weinig moeite en bespaard je onnodige boete.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. dana
  1 februari 2013 op 20:13 | #9

  @Hans
  Het is inderdaad niet redelijk (om het netjes te zeggen) dat een mishandeling wordt genegeerd. Maar de agenten die daar staan weten niet dat er ergens iemand geslagen is, die fout ligt dan bij de meldkamer. En als de mishandeling al voorbij is verwachten ze dat je zelf naar het bureau gaat om aangifte te doen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Debouncer
  1 februari 2013 op 20:34 | #10

  De mishandeling is in het weekeinde geweest. Politieleiding kwam zelf in de Telegraaf vertellen dat ze er geen prioriteit aan gaven. Deze controle was dus later en daarom zo zuur.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. bo1965
  1 februari 2013 op 21:28 | #11

  tja ze vinden het belangrijker om bekeuringen uit te delen dan dat ze echte zaken gaan oplossen,die schatkist moet gevuld worden,dat is het belangrijkste,dat je gestompt,beroofd of verkracht wordt maakt de heren dienders niet uit,lekker boetes uitschrijven,lekker makkelijk,hoe snel kan je ze verdienen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Me
  3 februari 2013 op 12:17 | #12

  En dit is dus precies de reden waarom mensen tegenwoordig zoveel respect voor politiemensen hebben. Een defect lampje heeft een hogere prioriteit dan het oplossen van mishandelingen etc. En er dan nog voor bekeuren ook. Vroeger kon je ze nog een beetje serieus nemen, maar met als die belachelijke boetes van tegenwoordig zijn ze voor mij echt een soort Pipo de clown van deze maatschappij geworden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.