Twee gewonden bij aanrijding tussen auto en scooter op Nassaubrug

Geschreven door de Redactie op donderdag 24 mei 2012

Haarlem – De politie kreeg donderdagmorgen rond 11:20 uur een melding van een aanrijding met letsel op de Nassaubrug. Een 51-jarige Amsterdamse automobilist had bij het oprijden van de kruising een scooter aangereden. De twee opzittenden, een 76-jarige Haarlemse bestuurder en een 75-jarige vrouwelijke passagier raakten daardoor gewond.

Beiden zijn met beenletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De 51-jarige bestuurder is aangehouden en verhoord.

Verkeersongevallenanalisten hebben een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht van de aanrijding.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. k. Heemstra
  24 mei 2012 op 22:05 | #1

  Ik kwam langs gefiets toen het ongeval net had plaatsgevonden. Een agent was het verkeer aan het regelen en iemand hielp de meneer. En er liep nog iemand. Ik zag niet dat het een vrouw was en ook niet dat ze op leeftijd waren. Ik kon mijn ogen niet van het been af kon houden. Deze was bij de enkel afgebroken. Ik schrik niet snel maar dit was bijzonder heftig. Het is ook een lastige oversteekplaats. Ik ben in iedere geval blij dat beiden nog leven. Wil geen ramptoerist zijn of in de weg lopen maar ik voelde me later wel schuldig dat ik niet ben gestopt om te helpen. Ik was te geschokt denk ik. Het was ook net alsof er op dat moment geen geluiden meer waren. Dat alles en iedereen stil was. Erg onwezenlijk allemaal. Sorrie daarvoor.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Ad
  25 mei 2012 op 11:10 | #2

  Ja, al die veranderingen zijn GEEN verbeteringen. Het zicht is nog slechter geworden dan voorheen, zeker ook dat er fietsrekken zijn geplaatst op de hoek van de brug zie je nog minder. Hoe verzin je het……..Maar ja, er moet eerst iets HEEL ergs gebeuren willen de verantwoordelijken ” wakker ” worden. Deze plek is, in ieder geval, na verandering LEVENSGEVAARLIJK geworden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. S Veerbeek
  26 mei 2012 op 22:42 | #3

  Een vreselijk ongeluk , mijn partner had gelukkig een bhv diploma en heeft geholpen waar hij kon tot de mensen van de ambulance er waren hopelijk komt het nog goed met het been van de vrouw

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.