Hulpdiensten rukken uit voor brand in Overspaarne; brand blijkt loos alarm

Geschreven door de Redactie op woensdag 4 mei 2011

Haarlem – De brandweer is woensdagmiddag om even over half vier uitgerukt voor een automatische brandmelding in verpleeghuis Overspaarne aan de Lansiersstraat. Omdat het in eerste instantie leek dat er daadwerkelijk brand was werd de brand opgeschaald naar een middelbrand, waarop meerdere brandweerwagens, een ambulance en de politie werden opgeroepen.

Bij aankomst van de brandweer werd er door medewerkers verteld dat er geen brand was. De brandweermannen zijn een rondje door het gebouw gelopen en konden tien minuten later weer terugkeren richting de kazerne.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Marco
  4 mei 2011 op 18:38 | #1

  Met alle respect voor de mensen die in een verpleegtehuis/verzorgingstehuis/bejaardentehuis zitten hoor.
  Maar als ik op de pagina voor P2000 meldingen kijk, zie ik ze toch met enige regelmaat voorbij komen.
  Handbrandmelding in Verpleegtehuis Hutje op de Hei, prio 1 plus diverse voertuigen. (uiteraard plus manschappen). En vervolgens (vaak binnen 5 minuten) melding ingetrokken.
  Iemand weleens nagedacht wat deze loze uitrukken de gemeenschap kosten?
  Misschien een idee om eerst eens zelf poolshoogte te gaan nemen (vaak gaat het om een drooggekookt pannetje) alvorens de hulpdiensten in te schakelen.
  Deze zijn misschien net op dat moment ergens anders wél hard nodig.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. P
  4 mei 2011 op 19:21 | #2

  Als reactie op bovenstaande. Er wordt ten alle tijde zelf eerst bekeken met de bedrijfshulpverleners wat er aan de hand is. Als het loos alarm is wordt er meteen gebeld. Dan is er toestemming om het brandalarm uit te schakelen. Ik weet verder niet wat er precies is gebeurd bij bovenstaande bericht en waarom er besloten is dat de brandweer moest komen, maar het zal wel op dat moment noodzakelijk geweest zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. J
  5 mei 2011 op 22:30 | #3

  Volgens mij is het zelfs dat sinds de brand in het cellen complex op schiphol de regels zijn aangescherpt en er altijd 1 wagen van de brandweer door rijd. Ik werk zelf in een verzorgingshuis ook als bhv-er. En wij mogen na een melding zelf niet resetten. Pas na toestemming van de brandweer mogen wij resetten. En die automatische meldingen kunnen van alles zijn. Van stoom uit ovens in de keuken tot een broodje roosteren bij bewoners op de kamer.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.