Tweede verdachte dreigtweets V&D aangehouden

Geschreven door de Redactie op donderdag 26 september 2013

Haarlem – In het onderzoek naar de dreigtweets aan het adres van V&D is woensdagavond een tweede verdachte aangehouden. Beide verdachten zitten op dit moment nog vast en de politie onderzoekt de betrokkenheid van de twee mannen. Burgemeester, politie en het Openbaar Ministerie (driehoeksoverleg) zijn woensdag meerdere keren bijeen gekomen om de koers te bepalen.

Hierbij stond zorgvuldigheid en de afweging tussen de belangen van het publiek en mogelijke risico’s centraal. Burgemeester Bernt Schneiders: ‘Er was alle reden om deze dreigementen serieus te nemen en alle mogelijke risico’s uit te sluiten.’

De filialen van V&D gingen aan het einde van de middag weer open. Hoewel acute dreiging weg lijkt, blijft de politie de V&D filialen in de gaten houden. Het opsporingsonderzoek gaat onverminderd en op volle kracht door.

Geen reacties mogelijk.