Pizzakoerier ziet vrouw op zebrapad over het hoofd op de Zijlweg (video)

Geschreven door de Redactie op maandag 25 februari 2013

Haarlem – Een voetgangster is maandagavond op het zebrapad op de Zijlweg aangereden door een pizzakoerier. De vrouw stak om even voor half negen ter hoogte van de Julianalaan het zebrapad op de Zijlweg over. De pizzakoerier zag haar echter over het hoofd, en reed de vrouw aan. Ambulance en politie rukte uit om hulp te verlenen aan de slachtoffers.

De voetgangster raakte door de aanrijding gewond en is na de eerste zorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De pizzakoerier kwam er met wat schaafwonden van af, en is meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.

Omdat de verwondingen van de voetgangster ernstig leken, is de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen. Het overige verkeer kon het ongeval langzaam passeren.


Fotografie: Rowin van Diest

 1. Katja
  25 februari 2013 op 22:44 | #1

  Moet ook zeggen dat de oversteekplaatsen wel wat beter verlicht mogen worden.
  Auto’s motoren scooter fietsers noem maar op hebben reflecterende dingen. Maar voetgangers zijn niet al te vaak goed zichtbaar.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. 2034
  26 februari 2013 op 04:04 | #2

  Katja, ben het met je eens hoor. Maar het rijgedrag van de Pizza brommers en scooters zijn personen die denken dat ze alleen op de wereld zijn. Asociaal rijgedrag vertonen al deze bestuurders. Rood licht kennen die gasten ook niet !! Racen over de stoepen, rijden zonder verlichting, halen links en rechts in en denken dat ze overal voorrang hebben !!

  Ondanks alles is de pizza coureur de dupe, hij rijdt een voetganger aan op het zebrapad .

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Koerier
  26 februari 2013 op 11:42 | #3

  Ik wil niet veel zeggen 2034 ik ben ook een koerier en je kan me niet vertellen dat elke koerier asiociaal rijd want ik ben ook aangereden heb er lang uitgelegen terwel ik netjes rijd je moet niet zomaar iemand beoordelen als je niks van die persoon weet .

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. JKW
  26 februari 2013 op 12:59 | #4

  …”de PIZZA COUREUR de dupe”?! Terwijl de VOETGANGSTER moest worden overgebracht naar het ziekenhuis?!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. jij
  26 februari 2013 op 23:09 | #5

  Niet alle coureurs rijden gevaarlijk. het zijn er alleen 9 van de 10 die nooit hebben geleer wat je moet doen als het stoplicht op rood staat..
  Wat je moet doen als je naar een zebrapad naderd
  Wat je moet doen als je langs zijstraten die voorramg hebben rijdt.

  En koerier laat jij nou net diegene zijn die dat wel allemaal weet…..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. 023
  27 februari 2013 op 22:47 | #6

  Ben zelf ook koerier, wil me best netjes aan alle verkeersregels houden maar hoe het Centrum van Haarlem nu ingericht is wat betreft de verkeersregels is niet te doen. Meeste mensen willen geen koud eten of eten dat laat aankomt lijkt me?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. jij
  27 februari 2013 op 23:14 | #7

  Ik als besteller wil toch ook wel dat mn eten veilig wordt afgegeven ipv dat er iemand onderweg wordt aangehouden. Veiligheid boven alles.. Toch??
  Diegene die nu pizza had besteld, heeft helemaal niks gehad en door een coureur te missen door een aanrijding vertraagt alles..

  Dus volgende keer net als alle andere deelnemers van het verkeer: je gewoon aan de regels houden denk ik …

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Moi
  28 februari 2013 op 19:54 | #8

  @023
  Dus de trek van mensen is belangrijker dan de gezondheid van weggebruikers inclusief die van jullie zelf?

  Het klopt dat niet alle straten/kruisingen even logisch zijn ingericht, echter je hebt je gewoon aan de regels te houden. En het zijn echt niet alleen bezorgers die zich niet altijd aan de regels houden, het zijn grote groepen (brom)fietsers die lak hebben aan de verkeersregels.

  I.p.v. klagen over de veeleisende klanten en verkeersregels kan je, of je baas of wie dan ook, ook een nieuw systeem bedenken. Wat dacht je van een beter geisoleerde bak op je brommer? Of een verwarmde bak? Moet niet zo heel moeilijk zijn aangezien zo’n brom-/snorfiets zelf voldoende warmte genereerd. Of misschien moet je baas ruimere bezortijden hanteren zodat de verkeersregels wel nageleefd kunnen worden.

  Zelf heb ik liever dat mijn eten iets later aankomt dan dat er dankzij mijn bestelling iemand van de sokken wordt gereden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.