Gewonde bij verkeersongeval op de Boerhaavelaan [video]

Geschreven door de Redactie op zondag 24 februari 2013

Haarlem – Bij een ongeval op de Boerhaavelaan is zondagavond een man gewond geraakt. Om even over half zeven reed de bestuurder van een auto over de Boerhaavelaan in de richting van Vijfhuizen. Ter hoogte van de Frederik Ruyschstraat besloot de bestuurder om om te keren. De bestuurder zag echter een auto achter hem over het hoofd, met een botsing als gevolg.

De andere auto botste tegen de zijkant van de kerende auto. Ambulance, brandweer en politie rukte uit om hulp te verlenen. De brandweerlieden hebben de deur van de kerende auto los geknipt om de bestuurder op een veilige manier uit zijn auto te bevrijden.

Het slachtoffer is hierna per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Boerhaavelaan was door het incident enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Video: Clifford Smit
Fotografie: Michel van Bergen

 1. Rein
  25 februari 2013 op 16:04 | #1

  “De bestuurder zag echter een auto achter hem over het hoofd, met een botsing als gevolg.”

  Ik ken de situatie daar niet maar nu lijkt het alsof de acheropkomde bestuurder geen schuld betreft.
  Of is keren een bijzondere verrichting en had deze bestuurder eerst alle auto’s achter hem voorbij moeten laten gaan? Of is daar een doorgetrokken streep?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Moi
  25 februari 2013 op 16:51 | #2

  @Rein,
  Keren is wel degelijk een bijzondere verrichting (manoeuvre). Bij een bijzondere manoeuvre heeft het overige verkeer altijd voorrang en dus zou je hier kunnen zeggen dat inderdaad alle schuld bij de kerende bestuurder ligt. Maar ik was er niet bij en weet dus ook niet wat er gebeurt is en of de andere bestuurder er mogelijk te dicht op zat. Maar op deze plek keren had hij ook kunnen doen via de zijstraat. Persoonlijk keer ik liever in een zijstraat dan op een doorgaande weg, ook al duurt het dan iets langer.

  Een ongeluk zit in een klein hoekje en iets over het hoofd zien is zo gebeurt en gebeurt iedereen wel eens. Meestal loopt het goed af en soms niet, zoals nu.

  Hoop dat het slachtoffer niet zwaar gewond is geraakt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Katja
  26 februari 2013 op 00:06 | #3

  Volgens mij is de kerende auto op de rechter baan gaan rijden voor rechts af te gaan ( waar de brandweerauto op staat) en is toen plots naar links gegaan om te keren.
  De auto die rechtdoor ging heeft hem hierbij geraakt bij de achterdeur.
  Dit verklaard waarom de schade alleen rechts voor is, dat gebeurd alleen bij een aanrijding in een hoek. Door de kracht van het ongeluk is de Seat over de vluchtheuvel geschoten en heeft daarbij het paaltje geraakt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Sietse
  26 februari 2013 op 15:37 | #4

  Moi, Katja, bedankt voor de toelichting.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.