Kaars op kachel zet woonkamer Lijsterstaat vol met rook

Geschreven door de Redactie op woensdag 26 december 2012

Haarlem – Een gesmolten kaars heeft in de ochtend van tweede Kerstdag een woonkamer in Haarlem-Noord vol met rook gezet. Een ouder echtpaar belde de brandweer nadat de woonkamer in de Lijsterstraat vol met rook stond. Politieagenten hebben het oudere echtpaar, welke slecht ter been waren, vervolgens uit de woning gehaald.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft de woning vervolgens gecontroleerd. Een kaars welke op een gaskachel stond was gaan smelten en het kaarsvet was in een soort filter gaan zitten. Toen de kachel vanmorgen weer is aangezet is de woonkamer vervolgens door het vet vol met rook komen te staan.

Het filter is door de brandweer verwijderd en de woning is worden gelucht waarna het echtpaar weer kon terugkeren naar de woning.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.