Fietsverlichting- en snelheidscontrole op de Europaweg

Geschreven door de Redactie op donderdag 8 november 2012

Haarlem – De politie heeft donderdagavond op de Europaweg fietsers gecontroleerd op het voeren van juiste verlichting en automobilisten op hun snelheid. Zestien fietsers werden bekeurd omdat zij onverlicht reden. Zij kregen als pleister op de wond een verlichtingslampje uitgedeeld. Tijdens de verlichtingscontrole werden ook bekeuringen uitgeschreven voor andere overtredingen.

Twee fietsers reden door rood, drie bestuurders negeerden roodlicht (waarvan twee bromfietsers), twee bromfietsers reden op het fietspad en twee bromfietsbestuurders reden te snel.

Bij de snelheidscontrole werden 70 automobilisten bekeurd wegens het overschrijden van de maximum snelheid op de Europaweg. Er passeerden tussen 1:00 en 21:30 uur ongeveer 700 voertuigen de controlepost van de politie, 10% overschreed de maximum snelheid.

De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u op deze plaats binnen de bebouwde kom waar maximaal 50 km/u is toegestaan.

 1. Ronald
  9 november 2012 op 19:24 | #1

  ‘Laten ze zo een controle ook eens op het prinsen bolwerk doe. veel zonder licht en auto’s rijden te hard daar

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. ikke
  10 november 2012 op 23:45 | #2

  en zo kan je nog wel 30 straten opnoemen ;-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. watiserdan
  11 november 2012 op 18:05 | #3

  Word niet meer aktief naar fietsverlichting gekeken…., is nu al 3x oprij, oftewel leugens en nogmeer leugens, die gasten kunnen zo de politiek in.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Bergje
  12 november 2012 op 10:32 | #4

  Geldt ook voor de Leidsevaart. Links en rechts vliegen de fietsers om je oren, (bij wijze van spreken), ook over de stoep. Fietsers denken nog steeds de de waterzijde een voetpad is.
  Gemeente doet er iets aan. Die zeggen een fietser hoort te weten dat ze rechts moeten fietsen. En natuurlijk ook het hard rijden van auto’s – nog steeds. Veel gevaarlijke oversteekplaatsen met al veel aanrijdingen. Ook hier doet de gemeente niets aan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Pietje en Mootje
  12 november 2012 op 19:14 | #5

  Geldklopperij. Staatskas moet gevuld worden. Nieuwjaar he!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Tormentor
  14 november 2012 op 23:09 | #6

  @Pietje en Mootje

  Kan je wel zeggen, maar het is bloed irritant dat zoveel fietsers (in vaak donkere kleding) zonder verlichting rijden. Maar ik ben de schuldige als ik er 1 aan rijd! Het is juist een enorm goede actie dat ze nu meteen verlichting mee geven.

  En de auto’s die te hard rijden. Dat gebeurt overal en dat doe ik zo af en toe ook wel eens al is het dan niet veel. Als je dan een bekeuring krijgt dan moet je ook niet moeilijk doen en gewoon betalen. Als je de bekeuring niet kan betalen dan moet je ook niet te hard rijden of eigenlijk beter gewoon sowieso niet te hard rijden. Ik ben al 2 mensen in mijn omgeving verloren door een aanrijding in Haarlem waarvan 1 mijn oma was.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.