Vijf minderjarige verdachten aangehouden voor straatroof

Geschreven door de Redactie op maandag 22 oktober 2012

Haarlem – De politie heeft maandagavond 5 jongens aangehouden in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar, op verdenking van het plegen van een straatroof. Rond 22:30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een vrouw bij de kinderboerderij aan de Hertenkamplaan was beroofd van haar schoudertas door een groep van 7 jongens, die hun gezichten half bedekt hadden.

Na deze melding is de politie met meerdere eenheden gaan zoeken in de directe omgeving en zagen zij op de Scheltemakade een groep van 5 jongens, die aan het opgegeven signalement voldeden.

De jongens, een 14-jarige en een 16-jarige jongen uit Heemstede, een 16-jarige jongen uit Vogelenzang en twee Haarlemmers van 17 jaar werden aangehouden en ingesloten. Bij hen werd materiaal aangetroffen dat vermoedelijk als gezichtsbedekking was gebruikt tijdens de straatroof.

De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Geen reacties mogelijk.