Man ernstig gewond na woningbrand op de Kampersingel [video]

Geschreven door de Redactie op maandag 22 oktober 2012

Haarlem – Een bewoner van een pand aan de Kampersingel in Haarlem is in de nacht van zondag op maandag ernstig gewond geraakt bij een woningbrand. Rond kwart over vier hoorde een vrouw een rookmelder afgaan van de bovenwoning waarop ze de hulpdiensten alarmeerde.

De politie die als eerste ter plaatse waren hebben de deur geforceerd maar konden vanwege de hevige rookontwikkeling niet de woning in. De brandweer is vervolgens de woning binnen gegaan om het vuur te blussen waarna de man op zijn bed werd aangetroffen. Het slachtoffer is uit de woning getild en met ernstige rookinhalatie naar het VU ziekenhuis in Amsterdam overgebracht.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest. Een speciaal team zal in de loop van de dag onderzoek doen om de toedracht te achterhalen. De rookmelder waardoor de onderbuurvrouw werd gewaarschuwd is pas vorige week in de woning aangebracht.

Fotografie en video: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.