Groepje jongeren beroven vrouw van mobiele telefoon op de Jansweg

Geschreven door de Redactie op zaterdag 20 oktober 2012

Haarlem – Bij de politie werd zaterdagmiddag melding gemaakt van een beroving van een mobiele telefoon op de Jansweg. Een 37-jarige vrouw werd vrijdagavond omstreeks 23:25 uur ter hoogte van de spoorbrug net na de Baljuwslaan beroofd van haar eigendom door een groepje van zes jongens.

Twee van hen duwde haar hard in de rug waarna een derde de mobiele telefoon uit haar handen rukte en ermee weg rende. Twee andere jongens uit het groepje gingen voor haar staan om haar te beletten de achtervolging in te zetten. Voor zover bekend is de vrouw niet gewond geraakt.

Het groepje jongeren is ongeveer 17 a 18 jaar oud en van Noord-Afrikaanse afkomst. Mogelijk zijn er getuigen geweest van deze beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via 0900-8844.

 1. Debouncer
  21 oktober 2012 op 16:09 | #1

  Geen gevangenis voor dit tuig, maar onmiddellijk het land verlaten. Ze hebben bewezen zich niet te kunnen gedragen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Helden
  21 oktober 2012 op 17:02 | #2

  Met 6 man? Haha.

  En de telefoon? Max 200 euro? Mijn god………………..hahaha.
  Helden van de bovenste plank, ow en toevallig licht getint.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. marco
  21 oktober 2012 op 17:23 | #3

  Ik hoef verder niks te zeggen over de afkomst enzo.
  Anders krijg ik straks weer te horen dat ik een kortzichtige rassist ben.

  Maar uiteindelijke komen de verdachten wederom uit dat achterlijke k#tland………..

  Hier laat ik het bij…………

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. JanJan
  21 oktober 2012 op 17:30 | #4

  en welke k#tland bedoel je dan precies?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. dana
  21 oktober 2012 op 19:51 | #5

  @marco
  bekijk eens het bericht ‘minderjarige neergestoken aan de jans prinslaan’. dat zijn toch echt jongeren met een nederlandse afkomst. waarom reageer daar dan niet op?? is toch even erg? het is echt niet altijd zoals je soms denkt dat het is.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Henk
  22 oktober 2012 op 10:30 | #6

  Weet je Nederland is een luilekkerland voor jeugd criminelen Wat voor straffen worden er uit gehaald. en kijk ook naar die man die is neer gestoken. Kijk ik vind dat Nederlanders die zo iets flikken zeker minimaal zes jaar dwang arbeid moeten krijgen en ook geen vermindering.
  En voor buitenlanders geen pardon ,ook al zijn ze hier geboren , wand ze hebben allemaal en dubbel pas poort en ge woon het land uit. Wij willen veiligheid en dat je als vrouw of man normaal je dingen moet kunnen doen. Als je deze gevallen in een ander land flikt ben je echt de pineut , dus Nederland moet weer acceptabel worden en schoon van elk verkeert delict.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Steve
  22 oktober 2012 op 18:13 | #7

  Aah joh, dat is gewoon de jeugd van tegenwoordig die lak hebben aan alles. Op de website heb ik genoeg nieuws gelezen wat Nederlandse jongeren ook doen. Als ik ze dan vergelijk met die Noord-Afrikaanse jongetjes wat ze doen, nou dan is het gewoon één pot nat!!! Kortom, de jeugd gewoon aanpakken en de ouders aanspreken. En nog iets, Haarlem best wel een groot stad, maar er valt weinig te beleven voor de jeugd. Paar buurthuizen die 1 keer per week open zijn, geen activiteiten te doen. Gewoon helemaal niks! Laat de gemeente dan maar eens over nadenken. Een brug vervangen van miljoenen kunnen ze wel, maar even een paar buurthuizen neerzetten is zeer lastig. En er staan genoeg lege gebouwen en pandjes in Haarlem. Wat ik helemaal grappig vind is, dat een figuur zoals Willem Holleeder een podium gaat krijgt en alle aandacht van Nederland. Kortom die word geprezen als een soort held. Tja, dan vraag je er eigenlijk ook een beetje om.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Kevin
  23 oktober 2012 op 15:14 | #8

  @dana
  Je heb helemaal gelijk dat als het jongeren zijn van Nederlandse afkomst dat het even erg is en ook hun moeten zwaar aangepakt worden.
  Het is alleen realiteit dat het wel erg vaak jongeren zijn van “Noord-Afrikaanse”afkomst waarvan we in welke vorm dan ook last van hebben omdat hun opvoeding toch wel erg afwijkt van de Nederlandse standaard.
  Misschien moet er eens aan gedacht worden om “Amerikaanse bootcamps” te maken waar dit soort jongeren gerehabiliteerd kunnen worden zodat het eens nuttige burgers worden (kosten kunnen ze later wel terugbetalen als ze dan werken ipv roven)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. kwaad
  25 oktober 2012 op 14:01 | #9

  ik vind dat bij elk bericht de afkomst erbij moet staan!!

  en deze achtelijke acties komen voort uit de politie die hier de jeugd niet in handen heeft.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. kwaad
  25 oktober 2012 op 14:01 | #10

  en de ouders van die kinderen zouden ook opgepakt moeten worden

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.