Drie aanhoudingen na onderzoek naar autobranden in Haarlem

Geschreven door de Redactie op vrijdag 12 oktober 2012

Haarlem – De politie heeft de afgelopen tijd drie personen aangehouden welke verdacht worden van het in de brand steken van auto’s. In juli is een 37-jarige Haarlemmer aangehouden op verdenking van het in de brand steken van een auto aan de Dublinstraat. Deze autobrand vond plaats op 1 januari rond 03:15 uur.

De politie onderzoekt of de man ook betrokken is geweest bij twee autobranden aan het Lissabonplantsoen op 17 februari en aan de Arnulfstraat op 10 mei. Daarnaast wordt de man verdacht van het stichten van brand in een portiekflat aan de Ruslandstraat op 31 mei. Hierbij raakte een jongen ernstig gewond.

Er zijn geen aanwijzingen dat de man betrokken is bij nog meer branden. Het voorarrest van de man is op 26 september verlengd.

Op 03 en 11 september zijn twee mannen aangehouden op verdenking van het stichten van een autobrand aan de J.J. Hamelinkstraat op 02 juni. Twee auto’s gingen toen in vlammen op. Eén man bleek niets met de autobrand te maken te hebben en hij is heengezonden. Er zijn geen aanwijzingen dat de andere man, een 39-jarige Haarlemmer, betrokken is bij meer branden. De man is heengezonden en zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.

Met de aanhoudingen denkt het autobrandenteam van de politie Kennemerland een aantal autobranden te hebben opgelost. Het onderzoek wordt voortgezet en het team hoopt meer verdachten aan te houden. Hierbij kunnen de inwoners van Haarlem een belangrijke rol spelen. Haarlemmers die getuige zijn van een (mogelijke) brandstichting worden verzocht 112 te bellen. Indien mensen beschikken over informatie over eerdere branden of andere mogelijk belangrijke informatie voor het onderzoek, dan kan dit doorgegeven worden via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

 1. Gabriël
  12 oktober 2012 op 18:10 | #1

  Ik zou niet weten wat voor een straf je zo iemand nu zou moeten geven……
  Een normaal persoon verdient in zijn leven (guldens) 1miljoen,
  dit dekt de lading schade nooit!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. sandra
  12 oktober 2012 op 19:04 | #2

  het zou ook wel lekker zijn als de mensen wat horen waarvan hun auto in de fik is gestoken zou wel wat schade vergoeding terug willen zien.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. QQQQ
  13 oktober 2012 op 00:14 | #3

  TBS lijkt me de beste maatregel tegen deze branden zo iemand houd geen rekening met mensen levens wat nou als zo een auto naast een huis staat en het huis vliegt ook in de brand ?? lekker is dat schade vergoeding zouden ze niet van leren dat word ten eerste door de staat betaalt die het vervolgens gaat halen bij de persoon/verdachte en de verdachte zou de schadevergoeding toch niet betalen van een kale kip kan je ook niet plukken

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. marco
  13 oktober 2012 op 11:46 | #4

  Het mag toch GV#### eindelijk wel eens een keer tijd worden dat ze iemand aanhouden die naar alle waarschijnlijkheid verantwoordelijk is voor de vele duizenden euro’s schade.
  Ik zeg volledig plukken (voorop gesteld dat hij de dader is) die gast.
  En ik weet wel, van een kale kip kan je niet plukken, maar je kan hem toch een flinke poot uitdraaien………..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Hoi!!!!!!!!!!!!!!!!!
  13 oktober 2012 op 15:18 | #5

  waren er niet al eerder mensen aangehouden?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.