Vrouw voorkomt babbeltruc door pincode niet af te staan

Geschreven door de Redactie op vrijdag 3 augustus 2012

Haarlem – In Haarlem is vrijdag wederom een inwoonster slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een man belde aan bij de woning van de vrouw en vroeg of hij gebruik mocht maken van een telefoonboek. Intussen bleek een tweede man ook de woning binnengekomen te zijn en in een ongezien moment wisten zij de pinpas van de vrouw te stelen.

Even later belde een van de mannen op en wilde hij de pincode van de vrouw weten. De vrouw heeft dit gelukkig niet gegeven.

De politie verzoekt mensen alert te zijn voor dit soort nare babbeltrucs en niet voor iedereen de deur open te doen. Ook nooit aan mensen uw pincode afgeven, ook al doen ze zich voor alsof zij van uw bank zijn.

 1. marco
  5 augustus 2012 op 20:58 | #1

  is er iets van een signalement????

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Ad
  6 augustus 2012 op 15:19 | #2

  DOE NOOIT ZOMAAR DE DEUR OPEN ALS JE GEEN AFSPRAAK OID HEBT.
  STAAN ER VREEMDEN VOOR DE DEUR DAN HOUDT JE DE DEUR GESLOTEN.
  DOEN DE PERSONEN VERDACHT MET RARA VRAGEN OID BEL DAN GELIJK POLITIE EN PROBEER EEN BEELD TE KRIJGEN VAN DE PERSONEN HOE ZE ER UIT ZIEN.

  MAAK DESNOODS FOTO’S.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. henkie
  7 augustus 2012 op 10:48 | #3

  Grotendeels gelijk Ad. Maar mensen zijn tegenwoordig wel heel bang.
  Ik liep laatst met een kapotte pizzabrommer. Het was byna sluitingstijd dus wilde mijn baas laten weten dat ik pech had. helaas had ik geen telefoon bii me en moest nog zeker een half uur lopen. Na zeker aan 7 mensen gevraagd te hebben of ik mocht bellen of dat ze voor mij het nummer achterop mijn pizzabox wilde bellen heb ik de moed maar opgegeven. Normaal staat iedereen 24/7 met een smartphone in z’n handen maar ineens had niemand een telefoon bij zich.

  Ik snap dat mensen kunnen schrikken van “gevaarlijke verhalen” maar betekent dat dat je de medemens maar moet laten stikken als zij wel wat hulp kunnen gebruiken? Iedereen kan wel een belminuutje missen maar toch was iedereen te stakkerig om mij te helpen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Divers
  7 augustus 2012 op 11:13 | #4

  @Ad ik ben het 100% met je eens , je kan niet meer goed van vertrouwen zijn tegenwoordig!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Jorfa
  7 augustus 2012 op 23:34 | #5

  Niemand is te vertrouwen,zelfs je eigen Familie niet die zijn nog in staat je een poot uit te draaien en bij het opstaan nog een dolk in je Rug te planten!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.