Beginnend bestuurder rijdt met slok op auto total loss op A200

Geschreven door de Redactie op donderdag 9 augustus 2012

Haarlem – Rond 04:20 uur hoorde de meldkamer van politie van een getuige dat een auto -als gevolg van een aanrijding- total loss was gereden op de A200. De centralisten van de meldkamer deden direct een melding uit naar de politie-eenheden op straat en deze waren zeer snel ter plaatse. Zij troffen op een parkeerplaats van het tankstation op de A200 een personenauto aan.

Deze auto had rondom forse schade had. De bestuurder was nog in de omgeving aanwezig en bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie stelde op de A200 een kort onderzoek in, om te zien waar de bestuurder, een 32-jarige Haarlemmer, de auto total loss had gereden.

Op de A200 trof de politie op de vangrail op meerdere plekken schade aan, remsporen en een aantal glas- en wrakstukken die herleid konden worden naar de auto waarin de 32-jarige Haarlemmer had gereden. De Haarlemmer had na de aanrijding dus de plaats van ongeval verlaten.

Op het politiebureau bleek dat de Haarlemmer beginnend bestuurder is en bijna 10x de maximale limiet blies. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en dat is hij voorlopig kwijt. Ook bleek dat de auto niet verzekerd is. Tegen de Haarlemmer zijn de nodige processen-verbaal opgemaakt, ook voor het verlaten van de plaats na een verkeersongeval.

Nadat de Haarlemmer verhoord was, is hij naar het ziekenhuis gegaan in verband met een pijnlijke schouder. De auto is weggesleept.

 1. Misha
  9 augustus 2012 op 14:02 | #1

  Het spijt mij, maar dit soort bestuurder moet permanent de rijbevoegdheid ontzegt worden. Ter plekke. Levensgevaarlijk, totaal geen verantwoordelijks gevoel (blijkbaar). En dat op 32 jaar. Treurig.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. moon
  9 augustus 2012 op 14:05 | #2

  en vooral flink straffen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Kees
  9 augustus 2012 op 16:47 | #3

  Flink straffen, rijbewijs enkele jaren innemen en natuurlijk een cursus laten volgen (zelf betalen !) plus alcoholslot inbouwen zodra meneer weer een auto mag bezitten. En voor het geval meneer toch achter het stuur kruipt zonder rijbewijs of met drank op is het misschien handig dat de rechter een voorwaardelijke gevangenisstraf op gaat leggen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Jorfa
  9 augustus 2012 op 17:26 | #4

  Sommige mensen kunnen daar niet tegen,als ze de waarheid onder de Neus krijgt door geschoven en worden wakker geschud door hun eigen Foute verleden en willen dat zo spoedig mogenlijk gewist hebben voor dat allemaal naar buiten wordt gebracht,PROOST!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. marco
  10 augustus 2012 op 09:28 | #5

  Ben het met iedereen eens dat dit soort personen onmiddelijk een levenslange rijontzegging moet krijgen, zelfs niet op een step!

  Echter meestal is het helaas zo dat dit soort personen óók zonder rijbewijs en mét een slok op weer vrolijk in de/ een auto stappen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. 023HaarlemF
  10 augustus 2012 op 12:47 | #6

  Onvoorstelbaar, een volwassen man. Jeetje, en dan heb je net je rijbewijs.
  Ze moeten nu lekker zijn rijbewijs invorderen, en nooit meer terug geven! ;)
  Dat verdiend hij niet. Bah.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Ryan
  11 augustus 2012 op 12:50 | #7

  Blijf het knap vinden dat je daar uit de bocht raakt, dronken of niet…..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.