Zeven rijbewijzen ingevorderd bij grote alcoholcontroles in Haarlem [video]

Geschreven door de Redactie op zaterdag 10 maart 2012

Haarlem – De politie heeft zaterdagavond drie grote alcoholcontroles gehouden in Haarlem. Zowel op de Fonteinlaan, Zijlweg en de Schipholweg werd vanaf 22:00 uur gelijktijdig gecontroleerd of bestuurders met alcohol op achter het stuur zaten. In totaal werden tussen 22:30 uur en 03:30 uur ruim 2600 blaastesten afgenomen, 30 personen aangehouden en 7 rijbewijzen ingevorderd.

De politie hield de actie in samenwerking met de verkeerspolitie van Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord. Het doel was om zoveel mogelijk uitgaanspubliek te controleren die het centrum van Haarlem via de gebruikelijke route verlieten en het signaal af te geven aan de inwoners dat de politie regelmatig grotere gezamenlijke controles gaat houden om het rijden onder invloed aan te pakken. Elk weekend, maar ook door-de-weeks, vinden er ernstig aanrijdingen plaats die veroorzaakt worden door drankrijders.

Met de nieuwe wetswijziging sinds december 2011 (Alcoholslotprogramma en recidiveregeling) komen drankrijders steeds sneller in de problemen. Als een bestuurder meerdere keren met alcohol achter het stuur betrapt wordt kan het rijbewijs ongeldig worden verklaard. De bestuurder moet dan opnieuw rijexamen afleggen om weer in het bezit te komen van een geldig rijbewijs. Andere maatregelen zijn Educatieve Maatregel Alcohol(EMA), een alcoholslotprogramma(ASP), of een onderzoek alcohol. Al deze maatregelen kosten honderden euro’s en dienen door de overtreder zelf betaald te worden. Indien men dat niet doet wordt het rijbewijs alsnog ingevorderd.

Fotografie en video: Rowin van Diest

 1. Schalkwijker
  11 maart 2012 op 22:34 | #1

  Doen ze ook scooters?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Tim
  11 maart 2012 op 23:56 | #2

  Normaal worden kentekens toch weggeshopt? Of doen ze dat alleen met schadewagens?

  Prima werk trouwens, van de politie!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. r
  12 maart 2012 op 13:52 | #3

  Nee geen scooters ik ree ook om 1uur erlangs werd niet aan gehoude

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. nijntje
  12 maart 2012 op 19:40 | #4

  Ze moeten het nog vaker doen maar dan ook de scooters. Vindt dit hele goede acties!!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.